Haberler

Elon Musk Ve Bill Gates Twitter Hesapları Hacklendi

Başta Bill Gates ve Elon Musk’un hesapları olmak üzere, birçok ünlü ve yüksek takipçisi Twitter hesapları hacklendi. Saldırıya uğrayan hesaplar üzerinden, kullanıcı yorumuna benzer şekilde bitcoin adresi paylaşarak para istendi.

Tweetin retweet edildiği ve beğeni yapıldığı dikkat çekiyor.

Birçok ünlü, birçok marka

Olay patlak verdikten kısa sonra konunun daha derin olduğu görülüyor. Saldırı anında atılan tweetlerin web üzerinden atıldığı, herhangi bir uygulamanın ise kullanılmadığı görülüyor. Aralarında Kanye West, Uber, Apple, Jeff Bezos, Warren Buffet, Barack Obama, Micheal Bloomberg, Joe Biden gibi hesapların da olduğu ortaya çıktığını görüyoruz.

Twitter kaynaklı olduğu tahmin ediliyor

Saldırının, Twitter çalışanlarının kullandığı bir panelden yapıldığı belirtiliyor. Silinen tweetlerin aynı şekilde tekrar paylaşıldığına tanık geliyoruz. Güvenlik uzmanlarının araştırmalarına göre bitcoin hesabının inceleme anında(ilk 1 saat içinde) 200 işlem gördüğü ve 50.000$ lık işlem aldığı tahmin ediliyor. Olayın duyulması itibariyle bitcoin piyasa değeri 1 saate ise yaklaşık 30$ yükselişe geçtiği görülüyor. Twitter’in ise Nasdaq borsasında piyasa değerinin yaklaşık 1,5 puan düştüğü ve düşmeye devam ettiği gözlemleniyor.

Kaynak: Nasdaq 16.07.2020, 00:35

Twitter tarafından ise tarihte ilk defa yaşanan bu saldırı hakkında herhangi bir resmî açıklama yapılmadı.

00:50 16.07.2020 Twitter ‘dan resmî açıklama geldi

Tarihin en büyük saldırı olarak diyeceğimiz bu olay ile karşı karşıya kalan şirket; “Bazı kullanıcıların yaşadığı güvenlik olayının farkındayız. Sorunu araştırmak ve düzeltmek için çalışıyoruz, kısa sürede bilgi aktaracağız.” şeklinde ilk açıklamasını paylaştı.

01:25, Twitter doğrulanmış hesapların tweet atma ve parola sıfırlama gibi seçenekleri geçici olarak kullanamayacaklarını bildirdi.

01:50, Twitter birçok dilde yaşanan durum hakkında ayrı ayrı açıklama paylaştı. @twittercomms

02:18, Twitter, kısa bir açıklamayla durumun devam ettiğini ve halen bazı fonksiyonları kullanıma kısıtladıklarını paylaştı.

03:40, Bazı mavi tıka sahip doğrulanmış hesapların fonksiyon kullanılabilir hale geldikleri paylaşıldı.

05:40, yeni bir güncelleme daha geldi. Twitter, güvenli olduğunu düşündüğü hesapları sahiplerine geri verdiklerini halen araştırmalarının devam ettiğini paylaştı.

Geçtiğimiz gece yaşanan olay sonrası Amerikan basınında fazla yer bulamadığı söyleyebiliriz. Saldırı tweetlerinde paylaşılan hesapta ise 12 BTC toplanabildiği görülüyor. Cüzdan detayını buradan görebilirsiniz.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bitcoin regülasyonu olmadığı müddetçe bu tür saldırıların daha fazlasını, daha çeşitlisini göreceğiz. Öte yandan, hangi akıl bana 1.000$ ver sana hemen 2.000$ göndereyim oltasına düşebilir ki.:) zaten bu denli bir saldırıda toplanan para çok düşük bir miktar. Ya küçük bir kaç beynin yaptığı iş yada bir şekilde bir yere mesaj verilmek istenmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu