Blog

Dell AI Sistemlerinde Yeni VMware Destekli GPU Sanallaştırma Teknolojisi

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte 2. Haziran 2020 tarihinde Dell Technologies Inc. tarafından piyasaya sürülen yeni bir ürün tanıltıldı. Bu ürün yeni nesil bir grafik kartıdır. Sanallaştırma devi VMware ‘in vSphere Bitfusion’nu kullanan yapay zeka ve yüksek performansı bir arada barındıran bilgi işlem iş yüklerini optimize eden bir teknolojidir.

Dell, AI Sistemlerinde Dell EMC Ready Solutions ve Vhpc için Dell EMC Ready Solutions markaları altında piyasaya sürülmüştür. Bu teknolojilerin her ikisi de hemen kullanılabilir hazır durumdadır.

AI Sistemler, Dell EMC Ready Solutions, PowerEdge sunucularını, Nvidia Corp. grafik kartları ile birlikte Dell EMC Isilon F800’ün tüm flash dosya depolama sistemlerini ve ağ donanımını birleştiriyor.

Şirketler IT alt yapı bileşenlerini ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. Dell, RTX iş istasyonu sınıfı kartlardan daha güçlü olan V100 veri merkezi çipine kadar dört Nvidia grafik işlem birimi seçeneği ile bir dizi sunucu ve ağ anahtarı modelini bizlere sunuyor.

Kullanılan sistemde, şirketlerin donanım bileşenlerini yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla VMware yazılımı ile birlikte hizmete sunulmaktadır. Pakete VMware ‘in amiral gemisi olan sanallaştırma platformunun en son sürümü vSphere7 ve AI iş yüklerinde kubernetes kullanarak kaplarda çalıştırmayı mümkün kılan VMware Cloud Foundation da dahildir. En önemlisi, vSphere Bitfusion adlı yeni bir özellik ile birlikte, bizlere şirketlerin sistemlerinde Nvidia yongalarından sanallaştırarak daha fazla değer elde etmemize yardımcı olmayı vaat ediyor.

Bitfusion.io Inc. VMware ‘in geçen yıl satın aldığı Austin tabanlı bir başlangıçtı. GPU ların hesaplamaları yapmadan boş boş oturdukları süreyi azaltarak şirketlerin AI altyapısının verimliliğini artıran bir yazılım platformu geliştirdi. Bitfusion, bu GPU’ları sanallaştırılır ve ana bilgisayar sunucusu tarafından tam olarak kullanılmayan bir grafik kartının kullanımını artırmak için diğer sunucular tarafından kullanılmasına izin verir. VMware, tarafından yapılan açıklama bu yeni özelliğin vSphere vSphere Bitfusion şeklinde dahil edildiğini duyurdu. Bu yetenek vSphere Enterprise Plus lisanslarıyla kullanılabilir.

VMware ürün pazarlama grubu yöneticisi Michael Adams bir blog yazısında” GPU’lar artık ağ üzerinden verimli bir şekilde kullanılabilir ve mümkün olan en yüksek kullanım seviyelerine yönlendirilebilir ” dedi. “Bu, GPU’ların, vSphere ‘in yıllar önce CPU ların paylaşılmasına izin verdiği şekilde benzer bir açıklama ile paylaşılmasına izin verdiği anlamına geliyor. Sonuç, verimsiz olarak kullanılan kaynakların izole edilmiş adacıkların bir sonudur.”

AI için Dell EMC hazır çözümlerinin yanı sıra, Dell de Vhpc için yeni Dell EMC hazır çözümlerinin bir parçası olarak bu özelliği gönderecektir. İkinci sistemler makine öğrenimi iş yüklerini de çalıştırabilir, ancak biraz farklı bir odağa sahiptir.

Adından da anlaşılacağı gibi, Vhpc için Dell EMC hazır çözümleri, genellikle yüksek performanslı bilgisayarlarda çalışan bilimsel simülasyonlar gibi yüksek performanslı bilgi işlem iş yüklerine hitap eder. Bu tür iş yükleri de sıklıkla AI kullanır. Dell’e göre, sistemlerin vSphere 7 ve Bitfusion ile birlikte gelmesi, geleneksel HPC donanımlarından daha kolay yönetilmesini sağlıyor çünkü birçok bilgi teknolojisi ekib üyesi IT alt yapıyı yönetmek için vSphere kullanmaya zaten aşinadır.

Dell’in sunucu ve altyapı sistemleri Bölümü Başkanı Arthur Lewis, bir blog yazısında sistemler hakkında daha fazla ayrıntı sunuyor. Lewis,” çözüm performansını optimize etmek için, mühendislik ekipleri en yaygın iki HPC İş Yükü, parallel dağıtılmış uygulamalar (MPI) ve İş Yükü iş yükleri için hazır çözümler yarattı ” diye yazdı. “MPI uygulamaları hava tahmini ve moleküler modelleme gibi şeylerde kullanılmaktadır “Üretim iş yükleri, finansal risk analizi, dijital film oluşturma ve genomik analizinde Monte Carlo simülasyonlarında görülebilir.” Olacağını ifade etti.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu