Blog

Teknik Konuşmalar Nasıl Eğlenceli Hale Gelir ?

Herkese Selamlar ! Bugün sizlere teknik ama teknoloji ile alakası olmayan bir yazı hazırladım . Bence hepimizin işine çok yarayacak neden mi ? Sebebi aslında şu aramızda gerçekten iyi kod yazan kişiler var fakat bu paylaşmaya gelince bazen zorlanıyor ya da aslında konuya gerçek anlamda çok hakim gayet de iyi anlatıyor fakat anlatırken sıkılıyoruz . Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu işin uzmanı değilim sizlerle yine gözlemlerimi paylaşmaya çalışcağım . Bu sefer gözlemler ise kendi oturumlarım ve o oturumlar da bulunmuş katılımcılar ile alakalı tamamen. Yanlış olmadığını düşündüğüm bir kaç öneri sadece .

Soruları En Sona Bırakmayın !

Bir konuyu anlatmaya başladınız ve her şey gayet yolunda gidiyor . Siz bu konuyu anlatırken ve dediniz ki “ Teorik olarak anlatacağım ve demodan sonra tüm sorularınızı yanıtlayacağım” bu tarz bir ifade ile yaklaşırsanız doğrudan seminerin ya da konferansın interaktif olmasını engellediniz demektir. Şunu kesinlikle unutmayın bir kişinin aklına gelen bir soru seminerin sonuna kadar unutulabilir . Ayrıca çok daha önemli bir durum var soru soruyu getirir. Etkinlik sonunda zaten kısıtlı vakit kalacağı için bunu bir de siz sınırlandırmış oluyorsunuz ve biraz da etkinliğin interaktif geçmesini engelliyorsunuz. Bırakın sorular o anda gelsin. Fazladan gelecek olan soruları etkinlik sonunda yine cevaplarsınız. Problem yok. Bu arada aklınızdan çıkarmamanız gereken en önemli şey siz oraya eğitim ya da seminer ne amaçla gitmiş olursanız olun temelinde orada ki insanlarla sohbet etmeye gittiniz. Bunu kesinlikle unutmayın ve sohbet ne kadar keyifli ise o kadar rahat hisseder herkes.

Her Zaman Kendinizi Tanıtmayın

Üniversite içerisinde öğrenciler ile beraber kariyer etkinliğindeyseniz kesinlikle kendinizi tanıtın . Onlar sizlerin anlatacaklarını kendilerinde bulmak için oradalar aslında bir parça. O yüzden güvendiğiniz , onların üzerinde etki yaratacak bir kariyeriniz ve zorlukları aştığınız hikayeleriniz varsa anlatmaktan çekinmeyin . Bunu paylaşırken ise nasihat şeklinde olmamalı . Unutmayın ki yaşı kaç olursa olsun kimse nasihat dinlemek istemez .  Sadece bir önce ki başlıktada söylediğim gibi siz sohbet için oradasınız .

Şimdi ise senaryoyu değiştiriyorum . Bir firmaya eğitim için gittiniz , talep ettikleri konuyu anlatacaksınız . Kendinizi tanıtın ama isminiz , ne kadardır sektördesiniz , nerede çalışıyorsunuz söyleyeceğiniz ifadeler bunlar olmalı . Onlar zaten mesleğini eline almış çalışan kişiler. Sizin kariyerinizi merak etmiyorlar. Firmalarında ki eksik olan bir konuyu öğrenmek için sizinle beraberler . Uzun uzun kendinizi anlatırsanız karşılaşacağınız ilk soru “Eğitime ne zaman başlıyoruz ?” olacaktır ki bunu hiç birimiz istemeyiz.

Etkinlik Başlamadan Önce Salonda Olun !

Zaman zaman tabiki de şehir dışına çıkıyoruz bu tarz etkinlikler için ya da şehir içinde olsa bile trafik denilen bir problem söz konusu . Bunları da düşünerek etkinlik başlamadan önce salonda olmaya çalışın. Bunu bir kaç sebebi var . İlk sebebi ise sunum esnasında karşınıza çıkacak olan tüm teknik aksaklıkları ya da endişelerinizi salon görevlileri ile paylaşabilirisniz. Bunları çözdükten sonra ise katılımcılar ile ya da etkinliği organize eden kişiler ile sohbet edin bu hem sizin rahat hissetmenizi hem de onların etkinlik esnasında sizinle daha kolay iletişime geçmesini sağlar.

Meraklı Olun

Siz sunum yapmak için oradasınız . Anlatacağınız konu sizin de ilginizi çekiyor olmalı. Eğer ki çekmiyorsa ben neden dinleyeyim ki ? Orada bulunan kişilere en az onlar kadar sizin de bu konu ile ilgilendiğinizi , öğrenmek için çabaladığınızı hissetmeli . Aksi halde kitleyi kaybedersiniz . Vereceğiniz örnekler eğer ki çok yeni bir teknoloji değilse gerçek hayatta kullanılmış olan , yeni bir teknoloji ise yine gerçek hayat üzerinde nerelerde kullanabileceğini düşündüğünüz örnekler olmalı ve bunu yaparken aynı merak durumunu onlarla da paylaşmak için sizce nerelerde kullanılabilir ? gibi sorular yöneltin . Etkinlik ne kadar interaktif geçerse herkes için o kadar iyi .

Samimi ve Tarafsız olun

Bir teknoloji anlattığınızı varsayalım , avantajı ile dezavantajı ile paylaşmalısınız. Unutmayın ki siz pazarlamacı değilsiniz her teknolojinin kusurları vardır. O kusurları eleştirmekten çekinmeyin . Güzel tarafları çok fazla överseniz ve en önemlisi gereksiz yere , abartarak , tadını kaçırarak överseniz size geri dönüşü hoş olmayabilir .

Eğlenceli Olun

Oraya gittiniz ve bir şeyler paylaşıyorsunuz kesinlike şu tarz tavırlara girmeyin ben koskoca X firmasının yöneticisiyim sürekli gülemem ya da benim sahip olduğum ünvanlar var ciddi durmam lazım gibi düşüncelere katiyen müsade etmeyin . Basit bir denklem var siz de insansınız onlar da bu eşitliği kuvvetlendirecek olan ise diyalog içerisinde ki keyif katsayısıdır. Ne kadar güçlü olursa o kadar rahat ve güzel ilerler işler.

Özet Olarak

Kendinizi de onları da sıkmayın , konunuz üzerine yeterince bilgi edinin , ulaşılabilir olun saygıyı es geçmeyin  ve en önemlisi gülümseyin. Bunları alışkanlık haline getirdikten sonra akışına bırakın . Geri kalanı kendiliğinden gelecektir

Kendi gözlemlerim doğrultusunda elimden geldiğince sizlere bu kavramları özetlemeye çalıştım. Bu yazılıkta bu kadar . Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sonra ki yazılarda görüşmek üzere hoşça kalın ….

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu