Haberler

2021 Yılında Yurt Dışından Getirilecek Telefonlara Uygulanacak IMEI Kayıt Harç Ücreti Belli Oldu

2021 yılında yurt dışından getirilecek telefonların IMEI kayıt harç ücretine uygulanacak artış ve artışla birlikte yeni fiyat belli oldu. Yeni yılla birlikte yurt dışından getirilecek telefonlara uygulanacak harç ücreti 2000 TL’yi geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yeniden değerleme oranı 2020 için yüzde 9,11 olarak tespit edildi. Bu oran, 2020 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak.

Bu artış, yurt dışından getirilecek telefonlar için uygulanacak harç tutarında da aynı oranda artış yaşanacağı anlamına geliyor. Peki, 2021 yılında yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

2021 yılında yurtdışından getirilecek telefonların harç ücreti ne kadar olacak?

2021 yılı içerisinde yurt dışından getirilen telefonlara uygulanacak harç tutarı 2 bin 6 TL olacak. Bu tutar, içerisinde bulunduğumuz 2020 senesinde 1838,70 TL idi. Tabii bu tutarın ticari mahiyette getirilenler için değil kişilerin bireysel kullanımı için getirdiği telefonlara uygulanacağını belirtelim.

Ayrıca söz konusu bu yeniden değerleme oranında değişiklik yapılabileceğini de söyleyelim. Cumhurbaşkanı’nın yeniden değerleme oranının %50’sini geçmemek, %20’sinden az olmamak üzere yeni oranlar tespit edebilme yetkisi bulunuyor.

Yıllara Göre Imei Harç Ücreti

Kaynak: TRTHaber

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Xbox’ın Başı Phil Spencer’a Göre Konsol Kabileciliği Endüstrimiz Hakkındaki En Kötü Şey

Sony PS5 Plus Koleksiyonu’nu İstismar Edenleri Banlıyor

Starlink Hizmetinin Abonelik ve Kurulum Maliyeti Belli Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu