ÇözümPark'a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
 
Ana Sayfa Makale Video Forum Resimler Dosyalar Etkinlik Hizmetlerimiz Biz Kimiz

DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

Son Mesajınız 07-30-2018, 19:48 Birol Aydugan tarafından gönderildi. 8 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  01-19-2015, 16:04 452716

    DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Arkadaşlar merhaba,

    Devexpress 14.2 sürümünü yükledim ve linkteki örnekteki gibi ribbon form proje oluşturmak istiyorum fakat yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

     Ribbon form Office 2013 White görünümü ile proje oluşturmaya çalışıyorum, form özelliklerinden ribbonstyle özelliğini office 2013 yaptım ama olmadı farklı bir ayar daha mı yapmam gerekiyor bunun için ya da ekstra plugin falan mı eklenmeli?

     https://www.devexpress.com/Products/NET/Controls/Winforms/Bars/features_ribbon.xml

     


    Biçim: png
    süre: --:--

  •  01-19-2015, 21:48 452749 Cevap 452716

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    program.cs icerisine DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();   tanimini yapmaniz ve formlarinizin XtraForm dan turemesi gerekmektedir.

    bu islemlerin kontrolunun akabinde program.cs icerigi asagidaki gibi olmalidir 

      static void Main()  

    {              

        DevExpress.LookAndFeel.UserLookAndFeel.Default.SkinName = "Office 2010 Blue";  

        DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();  

        Application.EnableVisualStyles();  

        Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);  

        Application.Run(new Form1());  

    }   

     

    saygilarimla

     


    Profectsoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri - Microsoft Reconnect MVP

    www.profectsoft.com | www.logpusher.com




  •  01-19-2015, 22:51 452754 Cevap 452749

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Erdem SELÇUK:

    program.cs icerisine DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();   tanimini yapmaniz ve formlarinizin XtraForm dan turemesi gerekmektedir.

    bu islemlerin kontrolunun akabinde program.cs icerigi asagidaki gibi olmalidir 

      static void Main()  

    {              

        DevExpress.LookAndFeel.UserLookAndFeel.Default.SkinName = "Office 2010 Blue";  

        DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();  

        Application.EnableVisualStyles();  

        Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);  

        Application.Run(new Form1());  

    }   

     

    saygilarimla

     

     

    Teşekkürler :) 

  •  01-19-2015, 23:12 452756 Cevap 452754

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Rica ederim :) iyi kodlar//
    Profectsoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri - Microsoft Reconnect MVP

    www.profectsoft.com | www.logpusher.com




  •  07-30-2018, 14:17 534224 Cevap 452749

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Merhabalar;

    Normal formlar için XtraForm dan türettim ve çalışıyor. Fakat RibbonForm larda DevExpress skin i nasıl kullanabilirim?

    Teşekkürler

    Erdem Avni SELÇUK:

    program.cs icerisine DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();   tanimini yapmaniz ve formlarinizin XtraForm dan turemesi gerekmektedir.

    bu islemlerin kontrolunun akabinde program.cs icerigi asagidaki gibi olmalidir 

      static void Main()  

    {              

        DevExpress.LookAndFeel.UserLookAndFeel.Default.SkinName = "Office 2010 Blue";  

        DevExpress.Skins.SkinManager.EnableFormSkins();  

        Application.EnableVisualStyles();  

        Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);  

        Application.Run(new Form1());  

    }   

     

    saygilarimla

     

  •  07-30-2018, 15:06 534230 Cevap 534224

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Merhabalar;

    Normal formlar için XtraForm dan türettim ve çalışıyor. Fakat RibbonForm larda DevExpress skin i nasıl kullanabilirim?

    XtraRibbonForm yazdım çalışmıyor?

    Teşekkürler

  •  07-30-2018, 15:39 534235 Cevap 534230

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    merhaba 

    aşağıdaki, linki incelermisiniz.

    RibbonForm.AllowFormGlass özelliğini disable etmeniz gerekiyor. https://documentation.devexpress.com/WindowsForms/DevExpress.XtraBars.Ribbon.RibbonForm.AllowFormGlass.property 

    https://www.devexpress.com/Support/Center/Question/Details/Q362964/ribbonform-don-t-use-devexpress-look-and-feel


    Profectsoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri - Microsoft Reconnect MVP

    www.profectsoft.com | www.logpusher.com




  •  07-30-2018, 16:04 534238 Cevap 534235

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Teşekkürler

  •  07-30-2018, 19:48 534247 Cevap 534238

    Cevap : DevExpress skin kullanımı hakkında yardım

    Ek olarak Forma defaultLookAndFeel aracını ekleyerek deneyiniz.


    Birol AYDUĞAN
    Software&Database Support ENGINEER
    C # / . NET Developer
    Trainer / Instructor / Developer
    LSU / LUU / Logo Çözüm Ortağı
    admin@artibilisim.com
    www.artibilisim.com
    www.logomutabakat.net
RSS haberlerini XML olarak görüntüle