Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Azure

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
322 Görüntüleme
(@IlyasSahin)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

 Azure üzerine Windows Server 2012 işletim sistemine sahip bir Virtual Machine kurdum. Bu virtual machine aynı anda 3 kişi bağlanmak için ne yapmam gerekli? Yani ne gibi ayarlar ne gibi adımlar izlemeliyim? Tek virtual machine 3 kişi aynı anda bağlandığımızda Virtual machine de tanımlı ram ve işlemciyide 3 e bölecek değil mi?  

 
Gönderildi : 17/07/2014 21:53

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba Ilyas, 

Remote Desktop ile aynı anda 3 aktif bağlantı sağlayabilmen için sunucuya Remote Desktop servisi kurup Remote Desktop lisansı satın alman gerekmektedir. Lisans olmadan max 2 aktif kullanıcıya izin vermektedir Windows Server. 

Eğer herhangi bir değişiklik yapmadı isen aynı anda 3 kişi bağlandığınızda ise mevcut kaynakları 3'e bölmez. Bütün kaynaklar ortak kaynaktır. Kullanan kullanır. 

Örneğin ; Sen sunucuda bazı işlemler yaparsın 2 gb ram tüketirsin diğer bir kullanıcı farklı işlemler yaparak 5 gb ram tüketebilir. Tamamen paylaşımlı kaynaktır ve ihtiyacı olan kullanır. 

Fakat bunla ilgili konfigurasyon vardı diye hatırlıyorum bir araştırırsan bulabilirsin.  Yani Ram miktarını limitleyebiliyorsun diye hatırlıyorum. 

İyi çalışmalar.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 18/07/2014 03:15

Paylaş: