Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook Mail Gönderememe Sorunu

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
623 Görüntüleme
(@BaranBOZKURT)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Kendime ait VPS sunucum var. Bu sunucuda MailEnable mevcut. Gerekli ayarları yapmama rağmen Mail Horde ve Webmail Enable üzerinden mail alım ve gönderim yapabiliyorum. Fakat Outlook ile denediğimde Mailleri alıyor fakat mail gönderiminde "outlook giden sunucuya bağlanamıyor.Lütfen posta sunucusu alanında sunucu adını doğrulayın ..." diye hata veriyor ve test iletisi gönderemiyor. İki günlük bütün araştırmalarıma rağmen acemiliğimden olsa gerek bir sonuca ulaşamadım.

 Outlook Hata Görüntüsü : 

 Outlook Ayarlarında ;

- Giden sunucum için kimlik doğrulaması gerekiyor ilgili alan gelen posta sunucum ile aynı ad ve ayarları kullan seçili durumda.

- Gelişmiş sekmesinde ise giden (SMTP) sunucusu 587 olarak değiştirilmiş durumda. (25 i de denedim fakat yine aynı hata.)

Ve serverde ise SMTP Properties Kısmında yer alan ayarların görüntüsü :

Ve Aynı şekilde İlgili portların Window Firewall'deki görüntüsü :

 

Bütün bu ayarlara rağmen nerede yanlışlık yaptığımı bulamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

 Selam ve Dua İle...

Not : Chrome tarayıcıda İnsert İmage çalışmadığı için resimleri bağlantı olarak vermek zorunda kaldım.Anlayışınız için teşekkür ederim.

 

 

 
Gönderildi : 20/08/2013 00:39

(@BaranBOZKURT)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu Mert Kibar arkadaşımızın yardımıyla çözdüm. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Çözüm : Windows Firewwall'de Inbound Rules'te açılmış olan 587 nolu port Profilini Public olarak değiştirince sorun ortadan kalktı. (Properties > Advantec > Profiles > Public işaretle)

 
Gönderildi : 20/08/2013 03:09

Paylaş: