Haberler

Nintendo Switch Pro Yeni Mini-LED Ekran İle Gelecek

Geliştirilmiş bir ekran bu yeni nesil cihazın sadece tek bir yeni özelliği olacak. Daha iyi bir ekran ile daha fazla oyuncu Nintendo Switch’e çekilecek.

Nintendo’nun yeni nesil Switch konsolu, Switch Pro’nun önümüzdeki yıla kadar raflarda yerini alması beklenmiyor. Ama geldiğinde yeni bir mini-LED ekrana sahip olacağından bahsediliyor. Bu yeni teknoloji ekran, Econonomic Daily News’e göre, Tayvanlı panel üreticisi Innolux’dan gelecek.

Mini-LED teknolojisi, LCD ekranları LED ekranlar ile karşılaştırdığımızda kontrast oranlarının iyileşmesi ve daha derin siyahlar gösterebilmek anlamına geliyor. Bu teknoloji aynı zamanda geçen yılın TCL 8 serisi tv’lerinde de kullanılmıştı. Temel olarak daha küçük ve daha fazla sayıda ışık daha iyi görsel kalite anlamına geliyor. Böylece ekranınız LCD’lerden ve normal LED ekranlardan daha renkli, daha aydınlık ve daha keskin gözüküyor.

Daha yüksek kaliteli bir ekranın geleceği dedikodusu, cihaz hakkında duyulan öteki dedikodularla da uyum seyrediyor. Yeni Switch Pro’nun 48 saatlik bir batarya ve 4K’ya çekilen çözünürlük ile gelmesi bekleniyor.

Eğer söylenildiği gibi Nintendo Innolux ile çalışmaya karar verirse bu aynı zamanda Sharp ve Japan Display gibi Japon kökenli üreticilerden büyük bir kopuş anlamına geliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu