Microsoft System Center Yönetim Ailesi

SCCM Konsolunda Varsayılan Sorgular (Default Queries)

Bu makalemizde SCCM sistemindeki mevcut Varsayılan Query’lerden bahsedeceğiz.

Default Query’ler SCCM Sistemi kurulumu sonrası gelmektedir. Bu Query’lerin içerisinde işimize yarayacak bir çok sorgu mevcuttur. En sık kullanılan Sorgulara göz atalım o halde :

Query’leri görüntülemek için SCCM Console ekranından ” Monitoring “ bölümünü seçeriz. Ardından ” Queries “ klasörünü seçerek varsayılan olarak oluşturulmuş Sorguları görmüş oluruz. Aşağıda belirtilen Sorguları çalıştırmak için ilgili Query seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.

Örnek olarak ” All Active Directory Security Groups ” Queries seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.

İlgili seçeneğini seçtikten sonra ” All Active Directory Security Groups “ Queries bilgilerinin listelendiği görürüz. Bu Sorgu Active Directory’de bulunan tüm security ( Güvenlik ) Gruplarını listelemeye yaramaktadır.

İkinci olarak ” All Client Systems ” seçeneğinde ise SCCM Ajan Kurulumu sağlanan organizasyonumuzdaki Kurulumu gerçekleşmiş Bilgisayarları ve Sunucuları listelemektedir.

Üçüncü olarak ” All Company Owned Devices “ seçeneği ise organizasyonunuzda yönettiğiniz cihazları listelemektedir.

Dördüncü olarak ” All Joilbroken or rooted devices “ seçeneğinde yapınızda bulunan Tüm Bozuk Cihazları listemektedir.

Beşinci olarak ” All Mobile Devices “ seçeneğinde yapınızda Yönetilen Mobil Cihazları listelemektedir.

Altıncı olarak  ” All Non-Client Systems “ seçeneğinde yapınızda bulunan keşfedilmiş Fakat SCCM Ajan kurulumu yapılmamış Client’ları listelemektedir.

Yedinci olarak ” All Personal Devices “ seçeneğinde Tüm Kişisel Cihazları göstermektedir.

Sekizinci olarak ” All Systems “ seçeneğinde Organizasyonumuzdaki Tüm Cihazları göstermektedir.

Dokuzuncu olarak ” All systems with Hardware Inventory Collected “ seçeneğinde yapımızdaki Bilgisayaların Donanım Envanterler raporlamalarını sağlamaktadır.

Onuncu olarak ” All Systems with specified Software File Name and File Size “ seçeneğinde Tüm bilgayarlarda bulunan Dosya adı ve Dosya Boyutu bilgilerini raporlama sağlamaktadır.

Onbirinci olarak ” All Systems with Specified Product Name and Version “ seçeneğinde Tüm bilgisayarlarda bulunan Uygulamaların İsim ve Versiyonlarının raporlanmasını sağlar.

Onikinci olarak ” All Unkown Computer ” seçeneğinde tüm bilinmeyen bilgisayarları listelemektedir. Ayrıca Varsayılan olarak gelen bilgisayaları da göstermektedir.

Onüçüncü olarak , ” All User Groups “ seçeneğinde Tüm Kullanıcı Gruplarını Listelemektedir.

Ondördüncü olarak , ” All Users “ seçeneğinde Active Directory yapınızdaki Tüm Kullanıcıları Listelemektedir.

Bu açmış olduğumuz Queries Klasörleri birikmektedir. Bunları topluca kapatmak istiyorsanız. Herhangi bir Node’a tıklayarak ” Close “ seçeneğini seçerek ” Close All Nodes “ seçeneğini seçerek Queries altında bulunan açmış olduğumuz Tüm Node’ları kapatabiliriz. ” Close Node “ seçeneğini seçerek seçmiş olduğumuz Node klasörünü kapatabiliriz.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.

Faydalı olması Dileğiyle.

Özdemir Mustafa

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel Bir Bankada Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu