Haberler

Microsoft, Desteklenmeyen Bilgisayarlar İçin Windows 11 TPM Bypass Yöntemi Paylaştı

Microsoft, TPM 2.0 ve CPU kontrollerini desteklemeyen bilgisayarlar’a Windows 11 yükleyebilmek için bypass yöntemi paylaştı. Microsoft, Windows 11 ile beraber ciddi anlamda güvenliği ön planda tutmuş durumda ve Windows 11’i kullanmak isteyen kullanıcıların bilgisayarları bu ön gereksinimleri karşılamak durumunda.

Microsoft, Windows 11’i desteklenmeyen donanımlara yüklemek isteyen kullanıcıları aşağıdaki gibi uyarıyor. Yeni yayınladığı destek bülteninde “Bu uyumluluk veya diğer sorunlar nedeniyle cihazınız arızalanabilir. Bu sistem gereksinimlerini karşılamayan cihazların güvenlik güncellemeleri alabilir ancak garanti edilmez.” diyor.

Bu riskleri kabul etmeye hazırsanız, Windows 11’i TPM 2.0 işlemcisi veya uyumlu bir CPU’su olmayan bir cihaza yüklemek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Microsoft’un resmi olarak açıkladığı, “ AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU ” adlı bir Kayıt Defteri değeri eklemek ve ardından önyüklenebilir medya kullanarak Windows 11’i yüklenebilmektedir.

Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi Sürüm 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001

Windows 11’i cihazlara yüklemek üzere yeni AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU atlamasını kullanmak için Microsoft, aşağıdaki adımları uygulamanız gerektiğini söylüyor

  1. Windows’ta, ‘ Başlat’a tıklayın , ‘ Kayıt Defteri Düzenleyicisi ‘ yazın ve aracı başlatmak için simgeye tıklayın.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup \ MoSetup altına yeni bir “REG_DWORD” değeri oluşturup adını “AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU ” yapın ve değerini “1” olarak ayarlayın.
  3. Sisteminizi yeniden başlatın

Windows 11 kurulum programı, bu kayıt eklendiğinde artık bir TPM 2.0 güvenlik işlemcisi veya uyumlu CPU’ları kontrol etmeyecektir.

Güvenilir bir çözüm değil

Bu noktada, yukarıdakiler oldukça basit ve anlaşılır görünse bile kayıt defteri anahtarları eklerken veya mevcut girdileri değiştirirken riskler olduğu unutmamanız gerekiyor. Kayıt defteri düzenleyicisi’nde yanlış bir şey yapmak, dosya sisteminin bozulmasına veya işletim sisteminin yeniden başlatılamamasına neden olabilir. Bu nedenle, Microsoft’un yönergelerini denemek istiyorsanız bu risk tamamen size ait olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Ayrıca, TPM 2.0, Windows 11’in bazı güvenlik özelliklerini kullanmanız için gerekli. Bu nedenle Windows 11’i TPM 2.0 olmayan bir yongaya yüklüyorsanız bu özellikleride kullanamayacaksınız.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Güzel soru, denemek lazım böyle bir bilgi yok ama zaten tavsiye edilmiyor. Ama Store bence kullanılır, çünkü tmp güvenlik ile ilgili bir durum.

  2. Hakan Hocam Merhaba,

    1. sorum örneğin Windows 10 kurulu bilgisayarımızda yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra Windows 11 kurulumunu yapabiliyor muyuz?
    2. sorum Windows 11 lisansı almadan Windows 10 dan belirli bir tarihe kadar geçiş süresi var mı?
    3. soru sanal olarak kurmaya çalıştığımda “Bu bilgisayar, Windows’un bu sürümünü yüklemek için gereken en düşük sistem gereksinimlerini karşılamıyor. Daha fazla bilgi için http://www…..” uyarısı almaktayım bu hatayı nasıl çözebilirim?
    İlk önce Windows 10 kurarak yukarıdaki işlemleri yaparak daha sonrasında kurabilir miyim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu