Blog

Magento Nedir? Magento Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

HTML veya WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturabilirsiniz, ancak bir e-ticaret mağazası oluşturmak tamamen farklı bir deneyimdir. 

Peki bir e-ticaret sitesi nasıl oluşturulur derseniz, basit ve göz alıcı bir e-ticaret mağazası oluşturmayı kolaylaştırmak için Shopify, BigCommerce, PrestaShop, WooCommerce, Magento gibi e-ticaret platformlarından birini seçebilirsiniz. Fakat bu yazıda konumuz Magento olduğu için aşağıda size detayları ile Magento’yu anlatacağız.

İlgili İçerik: E-ticaret Nasıl Yapılır? E-ticaret Rehberi

Magento Nedir?

Adobe tarafından sunulan Magento, işletme sahiplerine işletmelerini dijital olarak, yani e-ticaret dünyasında ölçeklendirme fırsatı veren açık kaynaklı bir CMS’dir (İçerik Yönetim Sistemi). Salmon tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Magento, en iyi 100.000 e-ticaret sitesinin %31.4’üne altyapı sağlar. 

Çevrimiçi bir mağaza oluşturmak istiyorsanız ve çevrimiçi bir şeyler satmak istiyorsanız, Magento, başvuracağınız en iyi e-ticaret platformlarından biridir.

Magento’nun Temel Özellikleri Nelerdir?

Magento’nun her iki Magento sürümünde de sağlanan bazı temel özellikleri vardır: Bu özellikler aşağıdakileri içerir:

Basitlik: Magento, her işletme sahibinin teknoloji hakkında fazla bir şey bilmeden çevrimiçi mağazalarını kurmasını sağlayan kullanıcı dostu bir e-ticaret platformudur.

Esneklik: Magento platformu, çeşitli eklenti ve uzantılar sağlayarak belirli gereksinimleri olan kendi e-ticaret mağazanızı kurmanızı sağlar.

Ürün ve Kategori Yönetimi: Magento e-ticaret yapanların ürün ve kategorilerini kolayca izleyebilir ve ayarlayabilir.

Sınırsız Ürün: Magento e-ticaret yapanların istedikleri kadar ürün satmalarına izin verir. Ayrıca bütçeye uygun aylık finansman seçenekleriyle kullanıcılarına yardımcı olur.

Kullanıcı Yönetimi: E-ticaret yapanlar backend’de kullanıcı rollerinin yanı sıra izinleri de atayabilir ve yönetebilir.

Veri Yönetimi: E-ticaret yapanlar Magento platformu ile tüm verilerinin sistemlerinde saklanmasını sağlayabilir.

Magento’nun Maliyeti Ne Kadardır?

Magento topluluk sürümü ücretsizdir ancak daha fazla özelleştirme ve işlevsellik eklemek için mağazanıza uzantılar eklemeniz gerekebilir. Magento Enterprise Edition‘ı kullanırsanız, topluluk sürümünde olmayan birçok başka işlevsellik ve özellik elde edebilirsiniz. Bu nedenle Magento’nun maliyeti, gereksinimlere ve ihtiyaçlara göre değişir diyebiliriz.

Magento’nun Performansı Nasıldır?

Magento performans açısından iyi bir seçimdir. Kullanıcılar bazen yavaş hızı ve performansı hakkında iddiada bulunsalar da, gerçek şu ki Magento varsayılan olarak yavaş değildir. Bazı konfigürasyon hatalarından dolayı performans sorunu yaşarsınız, bunu hataların üstesinden gelerek kolayca çözebilirsiniz.

Magento mağazanızın gereksinimlerinizi karşılayacak performans verimliliğini artırmak için Magento kurumsal sürümünü de tercih edebilirsiniz.

Hangi Magento Sürümü Benim İçin Daha Uygundur?

Daha fazla işlevsellik ve performans için Enterprise sürümü kullanmanız gerekir. Magento 1.x ve Magento 2.x arasında seçim yapmak istiyorsanız, desteği tamamen aktif olduğundan ve Magento’nun en çok önerilen sürümü olduğundan Magento 2 ile gitmeniz önerilir.

Magento’yu Hangi Şirketler Kullanıyor?

Magento çok sayıda perakendeci tarafından tercih edildiği için en popüler e-ticaret platformlarından biridir. Dünya çapında Magento’yu e-ticaret web siteleri için kullanan birçok marka vardır. Magento kullanan ünlü markalardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • Coca-Cola
  • Victoria Beckham
  • Ford
  • Liverpool FC
  • Land Rover
  • Christian Louboutin
  • Lenovo
  • Nestle Nespresso
  • Samsung
  • Nike

Magento Ne Kadar Güvenlidir?

Güvenlik, Magento’nun başarısının arkasındaki en önemli faktördür. Mağazayı bilgisayar korsanlarından korumak için harika işlevsellik sunar ve müşteriler her zaman çevrimiçi işlemler için kendilerini güvende hissettikleri mağazaları tercih eder. Bu nedenle, Magento, tamamen güvenli e-ticaret mağazası oluşturmak için en iyi seçimdir.

Magento Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

En iyi e-ticaret çözümlerinden birini arıyorsanız, Magento sizin için ideal seçim olabilir. Aşağıda listeleyeceğimiz avantajlar listesine bakarak Magento’nun sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz:

1. Özel web tasarımı/arayüz

Magento’da web sitenizin mimarisi için kullanılmak üzere hazırlanmış bir CSS özelleştirme seçeneği koleksiyonu vardır. Ayrıca, Magento destek topluluğu, duyarlı web tasarımıyla ilgili en son trendler ve ipuçları hakkında size önemli veriler sağlayabilir.

2. Mobil uyumlu yapı

Günümüzde bireylerin genel olarak mobil cihazları kullanarak bir şeyler satın alacağını anlayan Magento, tabletlerde, akıllı cihazlarda ve diğer cep telefonlarında görünen duyarlı siteleri sorunsuz bir şekilde bir araya getirmenizi sağlar.

3. Esnek barındırma seçenekleri

Farklı platformların aksine, Magento e-ticaret siteniz için herhangi bir barındırma sağlayıcısını tercih etmenize izin verir.

4. Çoklu para birimi ve dil desteği

Mevcut e-ticaret çözümlerinin çoğu farklı diller ve para birimleri için destek sağlamazken, Magento e-ticaret sitesi geliştirmesi dünya üzerindeki tüm dillere ve para birimlerine izin verir.

5. Üçüncü taraf entegrasyon

Magento’yu kullanarak, mağazanızı/sitenizi PayPal, Google Shopping, MailChimp, eBay, QuickBooks vb. dünyaca ünlü çeşitli ödeme yöntemleri ile entegre edebilirsiniz.

6. Sınırsız seçenekler

Magento, sınırsız bir web tabanlı çözümdür. Hızlı uyarlanabilirliği ve kişiselleştirmesi ile bilinir. Magento, çok daha basit bir şekilde gelişmiş düzenlemeler sunar. Magento’nun çok yönlü bir karşılama ağı vardır ve platformda herhangi bir yeni güncelleme veya güvenlik düzeltmesi olduğunda, yeniden tasarımlara ve ücretsiz yardıma erişilebilir.

Özetle diyebiliriz ki, Magento, en yaygın ve popüler e-ticaret platformlarından biridir ve fiyatlandırma seçenekleri de oldukça uygundur. Öne çıkan özellikleri ve basitliği ile göze çarpar. Çığır açan üçüncü taraf entegrasyon yetenekleri, en iyi Shopify SEO özelliklerinde yerleşik olarak bulunan SEO ve ayarlanabilir iyileştirme sunar. Ek olarak, çok sayıda eklenti ve kullanılabilecek uyarlanabilir temalar içeren açık kaynaklı bir platformdur. 

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu