Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

C# decompiler

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
3,021 Görüntüleme
(@cihancakici)
Gönderiler: 67
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,
C# ile windows form üzerinde hazırladığım projeyi jetbrains adlı siteden indirdiğim program ile kolayca kodlarımı görebiliyorum.
Bunu nasıl engelleyebilirim ?

 

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 01/01/2017 19:04

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

.Net reactor işini görür .

http://www.artibiisim.com

 
Gönderildi : 01/01/2017 20:17

(@volkanalkilic)
Gönderiler: 137
Estimable Member
 

Dot.Net platformunda herhangi bir programlama dili ile (C#, VB.NET, F#...) yazılan uygulamalar derlendiğinde CLI koda çevrilir, yani C++ veya Delphi de olduğu gibi native code derleme esnasında oluşturulmaz. Bunun yerine JIT olarak adlandırılan tam zamanında derleme mekanizması kullanılır. Bu mekanizma kod ilk çağırıldığında CLI formundaki kodu üzerinde çalıştığı bilgisayarın konfigürasyonuna göre (CPU, vb.) en optimum biçimde native koda dönüştürür. JIT mekanizması bazı yönleri ile oldukça faydalıdır, örneğin JAVA da benzer bir yapı kullanır ve neredeyse her platform ve cihazda çalışabilmesinin kaynağı budur. Ancak CLI formundaki kodun tersine mühendislik ile okunabilir hale getirilmesi de mümkündür, senin bahsettiğin araç dotPeek ve daha nicesi bu işi yapar.

Eğer kodun görünmesini engellemek istiyorsan WinLicense (*ücretli) bu konuda sana yardımcı olacaktır.

Daha maliyetsiz çözümler için Obfuscate yöntemini deneyebilirsin. Bu yöntem ile kodlar okunması ve takip edilmesi güç hale getirilir. Bu konuda Google’da “obfuscator c#” araması yaparak birçok ücretli veya ücretsiz aracı deneyebilirsin.

 
Gönderildi : 02/01/2017 02:50

(@cihancakici)
Gönderiler: 67
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 03/01/2017 21:03

Paylaş: