Forum

anlık veriyi kaydet...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

anlık veriyi kaydetme.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
558 Görüntüleme
(@serdarsahin)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Çalıştığım iş yeri için bir web uygulaması yapmayı düşünüyorum. fakat veri tabanı bilgin çok fazla değil. Daha önce küçük çaplı verilerle çalıştığım için Access, SQL ve MySQL gibi veri tabanlarıyla yüzeysel olarak çalışıp işimi gördüm. Şimdi daha büyük bir veri saklamam gerekiyor.

Ben bir yerden aldığım sayısal verileri anlık olarak kaydedeceğim. Bu kısmı yapa bilirim. Benim bilmediğim bu anlık verileri kaydedeceğim için nasıl bir veri tabanı ile çalışmalıyım ve bu ( 20 civarı ) verileri her saniye bir yıl boyunca kaydetse. Ben bu verileri bir yıl boyunca geri dönük bakıp grafikler oluşturmayı pilanlıyorum.

Böyle bir çalışma için MySQL düşünüyorum. MySQL doğru bir kararmı. Bukadar veri için nekadarlık bir veri tabanı alanına ihtiyacım var. Birde bu işin server kısmı var. kısacası böyle bir işe nereden başlamalıyım.

Bana önere bileceğiniz makale veya yazılar varmı.

Teşekkür ederim. Kolay gelsin.

 

 

 

 
Gönderildi : 31/05/2016 16:24

(@YavuzCingoz)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Merhaba,

Bahsettiğiniz veri çok büyük bir veri değil gibi duruyor. Mevcut veri tabanlarının ücretsiz sürümlerinde yönetebilirsiniz. Ben Microsoft platformlarını tercih ettiğim için MSSQL kullanırdım. Management Studio gibi bir IDE aracı olduğu için geliştirme yapmak oldukça kolay. Fakat MySQL, Firebird, vb. olabilir. Hatta XML olarak tutabilirsiniz. Ancak; XML tutmak, indeksleme yapamayacağınız için sorun olacaktır.

 
Gönderildi : 31/05/2016 20:36

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
 

Dostum kişisel görüşüm; veri tabanıından önce sen bu sistemi hangi programlama dilinde yapacaksın önce onu belirle daha sonra veritabanını seç.

Örnek olarak ben bir dil ve onunla birlikte stabil çalışan bir veritabanı örneği veriyim: php - mySQL 

(Tabi bu örnekleri çoğaltmak mümkün)

 
Gönderildi : 26/06/2016 04:45

Paylaş: