tablodaki uzun bilg...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

tablodaki uzun bilgiyi sayfada görüntüleme  

  RSS
 Anonim

maksimum 1000 kelime olan bir bilgiyi görüntülemek istiyoruz. label ile listeledğimizde uzun bir satır oluyor. halbuki 250px genişliğinde bir div içinde görüntülemek istiyoruz. yani

sdfsdfsdfsd sdf dsfsd fsdf sdf dsf sd fsd f sdf ds fs df s df sd fsd f sd fs df sdf sd f sdf sd f sd fs df sd f ds f

yukarıdaki gibi değil deaşağıdaki gibi görüntülemek istiyoruz ne yapmamız gerekiyor

sdfsdfsdfsd sdf dsfsd fsdf sdf

dsf sd fsd f sdf ds fs df s df sd

fsd f sd fs df sdf sd f sdf sd f

sd fs df sd f ds f

 

Alıntı
Gönderildi : 29/12/2012 15:47
Selim Yılmaz
(@SelimYilmaz)
Üye
<html><body>
<div style="width:250px">
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime kelime
</div></body>
</html>
CevapAlıntı
Gönderildi : 30/12/2012 17:08
Kadir Avci
(@kadiravci)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

<div style="width:250px; text-align: left; overflow:hidden; white-space: nowrap;"></div>

Kelimeler arasında boşluk olmazsa ve white-space özelliğini girmezseniz istediğinizi yapın uzayıp gider.

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2012 14:01
 Anonim

mesajı label ile div arasında görüntülemek istedim. ancak olmadı

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2012 16:23
Selim Yılmaz
(@SelimYilmaz)
Üye

veitabanından veriyi nasıl çekiyorsunuz. 

genelde ben web projelerinde label kullanmam.

 

 <% foreach (var item in Proje.Code.IlanServisleri.SonXIlanListele(5))

      {%>

 

<li>

<img src="../images/list.gif" style="margin-right:5px; margin-left:3px"> <a href="IlanDetay.aspx?ID=<%= item.IlanID %>"> <%= item.IlanBaslik %></a>

</li>

 

    

        <%} %>  

 

ben böyle kullanıyorum içeriği..

 

foreach içerisinde herhangibir noktada

<%= item.yazilacakicerik %>

şeklinde..

ufak tefek zorlukları olsa da;

asp.net  kod kısmında kullandığımız repeater gridview vs tarzı kontrollere göre tasarım uyumluluğu çok yüksek.

istediğin divin yada tableın içerisinde istediğin taklayı attırabilirsin. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2013 15:09
 Anonim

veritabanına bağlanma sql ile bilgileri çekme ve sonuçları görüntülemek için tamamen html kısmını mı kullanacağız. hiç öyle bir şey yapmadım. küçük bir uygulama yaparsanız sevinirim. yada örnek uygulama bulabileağlanma iceğim bir uygulama nereden bulabilirim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2013 10:22
Selim Yılmaz
(@SelimYilmaz)
Üye

o açıdan bakınca elimdeki prjoeler genelde fazla dallı budaklı

akşama sadeleştirilmiş bir örneğini hazırlayıp buraya eklemeye çalısırım.

mrmega@mrmega.tk msn/skype adresim. ekleyebilirseniz daha detaylı anlatabilirim. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2013 15:02
 Anonim

hocam örnek uygulama verebilecekmisiniz acaba

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/01/2013 15:05
 Anonim

örnek uygulamayı nereden bulabiliriz

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/01/2013 21:58
 Anonim

hocam musait olamadınız mı acaba

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/01/2013 17:08
Selim Yılmaz
(@SelimYilmaz)
Üye

kusura bakmayın gerçekten yoğunluktan ötürü yanıt yazamadım ama genel olarak bir proje şablonu çizersek

 

bilgiler isimli tablomuzun içeriği

ID int 

Adi nvarchar

Yasi int

Adresi nvarchar

gibi olduğunu düşünürsek

select * from bilgiler içeren bir store procedure hazırladıktan sonra

bağlantı classımızı

 public class BilgilerParametre

    {

        public List<BilgilerProperty> BilgilerPropList { get; set; }

        public BilgilerParametre()

        {

            BilgilerPropList = new List<BilgilerProperty>();

        

        }

    }

        public class BilgilerProperty

        {

            public int ID { get; set; }

            public stringAdi { get; set; }

            public int Yasi{ get; set; }

            public string Adres{ get; set; }

        }

        public class BilgilerServisleri

        {

    public static IEnumerable<BilgilerProperty> BilgilerListele()

            {

                SqlCnn cnn = connection ayarları

                SqlDataReader rdr = cnn.EReader("sp_BilgilerListele");

                while (rdr.Read())

                {

                    BilgilerProperty BilgilerSutunlari = new BilgilerProperty();

                    BilgilerSutunlari.ID = Convert.ToInt32(rdr["ID"]);

                    BilgilerSutunlari.Adi= rdr["Adi"].ToString();

                    BilgilerSutunlari.Yasi= Convert.ToInt32(rdr["Yasi"]);

                    BilgilerSutunlari.Adresi = rdr["Adresi"].ToString();            

                    yield return BilgilerSutunlari;

                }

            }

 

bu şekilde veya  işimize gelen/bildiğimiz/daha kolay şekilde/daha iyi şekilde hazırlıyoruz.

açık olan projede bu şekilde olduğundan bunu yazdım ben..

daha sonra artık herhangibir aspx sayfasında

<% foreach (var item in ProjeAdi.ClassiYazdiğimiz Klasör Adı.BilgilerServisleri.BilgilerListele())

      {%> 

bu kısıma her türlü html kodunu div veya table ekleyebiliriz.

<div>

ve divin istediğin noktasında <%=item.Adi%> şeklinde veriyi çekebilirsin. 

</div> 

yada <img src="../images/<%item.Foto%>"/> şeklinde fotoğraf

<a href="Bilgiler.aspx?ID=<%item.ID%>" > şeklinde link ekleyebilirsin. 

  <%} %>  

bu yöntemin performansa olumlu olumsuz etkisi hakkında kesin birşey diyemem ancak css/html ile tasarlanmış tasarımın önemli olduğu sayfalarda asp.net kodlarını yerleştirme konusunda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim.

bir güzel tarafıda kod tarafı tertemiz kalıyor.:)

umarım yanlış yönlendirmem ve atladığım birşey yoktur. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/01/2013 15:26
Paylaş: