Anasayfa » Forum

makale görüntülemek için hangi editör kullanılabilir.  

  RSS
 Anonim

makaleleri görüntülemek için hangi editörü kullanabiliriz acaba. asp.net csharp kullanıyoruz. olmadı bir türlü. ckeditor kullanamadım.tiny yi kullanamadım

Alıntı
Gönderildi : 16/12/2012 23:26
 Anonim

cozumpark kendi sayfasındaki makaleleri aspx hangi nesneyle görüntülüyor acaba. Birde makaleleri veri tabanına nasıl kaydediyor. içerisinde resimler ve metinler var. bunlar nasıl oluşturuluyor ve görüntüleniyor acaba

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 10:17
Davut EREN
(@davuteren)
Üye

CK editör kullanabilirsin.youtube da konuyla ilgili bir çok video bulabilirsin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 12:20
 Anonim

ckeditoru kullanmaya çalıştım. olmadı bir türlü. en basit anlamda makale yayınlamak istiyoruz. cozumpark makaleyi nasıl yayınlıyor acaba. onu öğrenebilirmiyiz. hakan hocam bizi bilgilendirirse seviniriz

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 14:02
 Anonim

sitesine tekrar girdim. yeni versiyonunda herhangi bir hata çıkmadı. ancak ediyör içinde yazılan bilgileri textboxa almak istediğimde html kodlarını görüntülüyor. gerçek görüntüsünü nasıl aalbiliriz.

 

textbox1.text=ckeditor1.text;

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 14:25
 Anonim

videoya göre yaptım. ancak sürekli ckfinder da hata alıyoruz

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 18:07
 Anonim

cozumpark sayfasında makaleleri görüntülemek için hangi nesne kullanıldı acaba

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 22:42
Davut EREN
(@davuteren)
Üye

ck editor la gönderdiğiniz yazılar evet dediğiniz gibi html olarak gönderilir sqle fakat bunun sizin için bir öneminin olmadığını düşünüyorum. cozumpark, hazır bir platform dur. hangi editör kullanılmış bilmiyorum fakat bence ajax editorü kullanılmıştır. ckeditor1.text ile veriyi alarak sql e gönderebilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 22:47
 Anonim

ckeditor ile yazılan yazıları html ye dönüştürüyor ve görüntülüyor. nasıl gerçek formunda görüntüleyebiliriz

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 23:03
Davut EREN
(@davuteren)
Üye

bildiğim kadarıyla öyle bir ayarı yok. ama düşündüğünüzde de mantıkmen, bir çok şekil yapabiliyorsunuz ck editörle, tablo oluşturup içerisine resim ekliyorsunuz ve resim kaymıyor siz sayfa yüklediğinizde, boşluk bırakıyorsunuz bozulmuyor.. bunları yapabilmek için html gerekiyor.. bence normal bir editörle sql e bu şekilde kaydedilebileceğini düşünmüyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/12/2012 23:07
 Anonim

veritabanına gönderdiğim bu bilgiyi gridviewe aktardığımda yine html olarak görüntüleniyor. repeater ve datalistte ise html olarak görüntülenmiyor. hangisini kullanmalıyız acaba

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 00:21
Davut EREN
(@davuteren)
Üye

bilmiyorum web tarafında hiç ck editördeki veriyi repreater in içerisine yada dataliste atmayı denemedim. konuyla ilgili olabilecek bir siteyi özel mesaj atıyorum. umarım yardımcı olur..

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 10:30
 Anonim

ck ile yazılı olan metni nasıl görüntülerim hocam en kolay yolunu söylerseniz yada sizin kullandığınız yolu söylerseniz sevinirim

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 15:30
Selim Yılmaz
(@SelimYilmaz)
Üye

ckeditor genel anlamda uzun metinleri düzenli girmek için kullanılır.

gridview ile görüntüleyeceğiniz bir metin sanırım fazla uzun değildir.

bir diğer konuda şu;

ckeditor metni html olarak saklamak amacıyla kullanılır. eğer html kodlarına ihtiyacınız yoksa text area sizin için yeterli olur.

ayrıca properties menüsünden html şablonlarını kapatabilirsiniz. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2012 18:26
Kadir Avci
(@kadiravci)
Üye Forum Yöneticisi

Editörler aracılığı ile yazdığınız herşey html formatında algılanır. Editörleri bir ms word dosyası açmış ve içerik giriyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz. Gridview, repeater, listview gibi .net kontrollerde göstermek çok mantıklı olmaz çünkü gelen içerik çok uzun olabilir. Onun yerine oraya makale detayını görmek için tıklayınız tarzında birşey yapıp makale giriş sayfasına yönlendirebilirsiniz.

Editor ile girdiğiniz verileri websayfasında div içerisine veya label'a koyduğunuzda istediğiniz sonucu elde edersiniz. Çünkü zaten html tagları otomatik algılanır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2012 15:31
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol