dot net (.net) hakk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dot net (.net) hakkında  

genell
(@genell)
Üye

Merhaba,


dot net yani .net hakkında bir kac sorum olcaktı. ki dot net dediğiniz .net değilmi?


.net uygulamalarını ceşitli dillerde yazabiliyormuşuz..  hangi program ile nasıl yazıcağız  pek anlayamadım.


 basit masaüstü bir ugulama yazmak istiyorum..veritabanı bağlantılı..dot net de olması gerekli..


bu yüzden sordum. bunu nasıl yapabilirm.


programlama dili olarak c++ tercih sebebim.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 27/02/2011 04:32
Ugur DASDEMIR
(@ugurdasdemir)
Tecrübeli Üye

Merhabalar,

 Visual Studio  adı altında :  Visual Studio .NET   : c#  - c ++ Diye kodlama   türleri mevcut 

ADO. Net adı altında  istediğiniz uygulamaya ister  access - sql Database kullanarak yapabilirsiniz.

Microsoft Visual Studio .net 2005-2008-2010 Kullanabilirsiniz 

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/02/2011 13:46
genell
(@genell)
Üye

merhaba,


acaba http://msdn.microsoft.com/en-us/visualc/aa336402  bu sayfadan


 Free Download: Visual C++ 2010 Express Edition


 Visual Studio 2010 Ultimate: Trial Version  bunlardan birinimi indirmem gerekli


yoksa http://msdn.microsoft.com/en-us/vstudio/bb984878  bu sayfadan


 deneme sürümlerini mi indirmem gerekli?


 ayrıca . NET Framework 4.0  la bi ilgim olmayacak sanırım tam olarak onuda bilemiyorum.


 ilginiz için teşekkür ederim

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 27/02/2011 18:47
cahveryildirim
(@cahveryildirim)
Üye

. NET Framework 4.0 bir kütüphane zaten visual studio yu yüklediğinizde  sisteminize ekleniyor. visual studio ile kod yazacaksanız Net Framework sisteminizde olması gerekli.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/02/2011 07:02
genell
(@genell)
Üye

bilginiz için teşekkür edirim.


bir kac sorum daha olacaktı.yeni öğrendiğim için soruyorum..


şimdi visual studio da c++ kodları ile görsel bir program yazacağım. Sql veritabanı bağlantılı olacak.


program giriş kısmında 3 ayrı giriş şifresi belirlencek..


1. şifre ile tüm program idare edilebilecek.


2. şifre ile giriş yapıldıgında örneğin sadece muhasebe departmanı ile işler gözükecek..


3. şifre ile girildiğinde stoklar görülecek vs..


 


ben önce bu ve programın iç kısmını booş olarak yapsam.. labelleri butonları menüleri vs yerleştirsem.


daha sonra kodlarını yassam..


yada önce veritabanını oluştursam sonra programı yukardaki sekilde boş olarak hazırlayıp kodlarını yazsam.


 bu şekilde yapabilirmiyim acaba? yoksa nasıl bi yok izlememi tavsiye edersiniz.


hem öğrenip hem yapıcam.


teşekkür ederim

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 02/03/2011 21:58
FCO
 FCO
(@fco)
Üye

Bence öncelikle bir anamenü hazırlamalısın bütün kullanıcılara görünebilen. Daha sonra bunları butonlarla muhasebe vesaire gibi formlara bağlarsın. Veritabanında da kullanıcılar için açtığın tabloya her form için bir sütun oluşturursun. Kullanıcı butona tıkladığında değer 0 ise giriş yaptırmazsın 1 ise yaptırırsın gibi. Yani önce neyi oluşturduğun farketmez.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/03/2011 09:53
Paylaş: