Forum

Asp.net mi? Php mi?
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Asp.net mi? Php mi?

7 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
964 Görüntüleme
(@myefsane)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Asp ile kısa  zamandır uğraşıyorum. hobi anlamında kendimi bir yöne verip o dilde çalışmak istiyorum. Bunun için asp.net ve php en gözde programlamalar sizce  hangi programlama dili ile bu işe atılmalıyım. Nedenleri ile paylaşırsanız sevinirim.

 
Gönderildi : 18/11/2010 19:55

(@AhmetRende)
Gönderiler: 138
Estimable Member
 

eğerki .net dillerine hakimsen tabikide asp.net derim ben. bunun i,çin c# yada vb dilleri bilmen gerekli. diğer yanda zaten çogu html kodu aynı oluyor.

Eğerki visual studio kullanabiliyor ve .net biliyorsan asp.net ile kendi dünyanı yaratabilirsin 🙂

ileride de silverlight ile son bombayı vurursun 😉 ki silverlighti flashtan ayıran en büyük fark arka tarafta c# kodları yazıyor olabilmemizdir..

 
Gönderildi : 19/11/2010 14:53

(@kayhankayihan)
Gönderiler: 854
Noble Member
 

Basit işlemlerden birisi session,

bir php de bak birde asp.net te bak, kararını verirsin 🙂

.net 😉 

 
Gönderildi : 13/12/2010 04:43

(@AhmetRende)
Gönderiler: 138
Estimable Member
 

Basit işlemlerden birisi session,

bir php de bak birde asp.net te bak, kararını verirsin 🙂

.net 😉 

Katılıyorum. Biz sessiona adamın sülalesine kadar tüm classları atayabiliyorken phpde nasıl bi bak 🙂

 Saygılar.

 
Gönderildi : 13/12/2010 11:03

(@ertugrulyasar)
Gönderiler: 11
Eminent Member
 

kendime göre örnek veriyorum 4 senedir php üzerinde çalışmalarım oldu ikisinin arasında fazla fark yok dersem topa tutarlar 🙂 asp.net in bana göre sonu yok sürekli yenilikçildir bunları takip ede bilirsen asp.net derim ben yeni teknolojiyi takip ederek zaman kaybetmem derseniz php iyidir ama asp.net dkurumsal alanda daha cok tutulur daha hızlı projeyi bitrebilirsin. frelance olarak calsıyorsan fazla asp.net tercih etmezler php ön plandadır kısacası kurumsallaşmak için asp.net 🙂 saygılarımla

 
Gönderildi : 17/01/2011 23:00

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

ASP ayrı bir şey ASP.NET apayrı bir şeydir. Ben ASP ile PHP nin karşılaştıralabileceği fikrine hiç bir şey demezken .NET ile PHP nin karşılaştırılması fikrinede hiç bir zaman sıcak bakmamışdım zira .NET le PHP bir birleriyle karşılaştırılmayacak kadar farklıdır.

 

Bir arkadaşın da dediği gibi .NET ile kendini dünyanı yaratabilirsin. Ayrıca PHP bir script dili programlama dili değil onunla kendin için yaratabileceğin bir dünyan .NET e nazaran çok dar bir dünya olur. 

 
Gönderildi : 27/01/2011 00:01

(@ferhatkaratas)
Gönderiler: 100
Estimable Member
 

Dünyanın en tartışılacak konusunu atmışın ortaya. Her ortamda günlerce konuşalacak ve bir yere varılamayacak bir konu. Fenerbahçe mi Galatasaray mı gibi bişey olmuş.

Sorunu biraz daha netleştirmemizde fayda var. Eğer, platform olarak web'i konuşuyorsak, asp, php, phyton, jsp, perl gibi bir çok scripting dilini saymak mümkün. Bunlardan bazıları eski, bazıları yeni, bazılarının gerçekten sağlam frameworkleri varken, bazılarının geliştirmeleri artık durmuş. Ama her halukarda bir dilin en iyi kullanıcısı için yapılamayacak web projesi yok. Neticede CRUD'dan (ekle,getir,güncelle,sil) öteye geçmeyecek işlemleri yapacaksınız.

Fakat, .NET'i asp.net olarak değil bir platform olarak düşünün lütfen. Visual Studio arayüzü ile, mobil uygulamaları, windows servisleri, web servisleri, windows uygulamaları (exe) ve tabi ki web uygulamaları geliştirebilirsiniz. Sadece php bilen birisi windows servisi ya da windows uygulaması yazarken bir başka developera muhakkak ihtiyaç duyacaktır. Ama .NET biliyorsanız, bunların hepsini kendiniz yazarsınız.

 
Gönderildi : 01/02/2011 15:36

Paylaş: