Forum

WPF ve WinForm
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WPF ve WinForm

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
457 Görüntüleme
(@VusalMastaliyev)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. Nasılsınız?


Yine bir soruyla burdayım :)...


WPF gorsellikde winfomdan daha ustun ve daha cok ozelletirile bilen yeni bir sistemdir. Peki WPF gorsellik acisindan WinFormdan daha iyi ya Performans ve hiz acisindan nasil? WPF-mi yoksa WinForm-u daha iyi&


WinFormlarda oldugu gibi bir form icine bir kac tane daha form MDI Parent olarak almak mumkunmu WPF-de? Mumkunse nasil?


Artik WinForma alistik, bu WPF-e agir agir girelim. Birden WinFormdan vaz gecmek olmuyor dersem. WinForm ve WPF i ayni anda calistira bilirmiyim? Mesela WinForm olsun ve WPF formlari MDI olarak onun icine alayim? mumkunmu?


BIr soruda ASP.NET-den....  WinForm icine ASPX sayfasini Yine MDI olarak ala bilirmiyim?

 
Gönderildi : 17/12/2009 10:34

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba,

 Öncelike win formla wpf sana basit gelsede tamamen farklı. WPF görüntü işlemlerinde gdi yerine directx engine kullanır o yüzden 2d,3d boyutlu görsellik mümün grafikler gelişmiş. en önemlisi WPF xaml kullanır görsel objelerde asp.net markup dili benzeri.Öyle form gibi sürükle bırak bu işi öğrendim değil gerekirse arkaplan markup kodunada müdahale etmen gerek.Tabi bu Win app içinde geçerli. Görsel media odaklı bir yapıdır. Detaylı Mimarilerini mutlaka oku sayamayacak kadar özellik var. Hız konsunda winFormlar tabiki.

MDI ye gelince destekliyor mu emin değilim ama tab kontroller MDI lerden daha basit genelde o tercih edilir win formlarda. Birçok iç içe pencere açmak yerine tek pencere tab gezgini daha mantıklı.

Söyeğim gibi web de mdi olmaz tab kontrolller var.

 
Gönderildi : 18/12/2009 08:07

(@VusalMastaliyev)
Gönderiler: 174
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederim, cok tesekkur ederim

 
Gönderildi : 25/12/2009 12:13

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Wpf  MDI  desteklemiyor .   Görsellik olarak winForm ' dan  üstün  gözüksede projeye göre tercih seçimi olabilir.  Wpf  '  e kod yazarken  nesnelerin özelliklerini xaml ve  Cs  tarafında  kullanırken  winForm ' a  göre  biraz  yabancı   kalıp  sıkıntı  çekebilirsiniz. CodePlex ' de  daha önce  silverlight için  çıkmış hazır temalar şuan da wpf de  kullanılmakta.

 

İyi çalışmalar..

 
Gönderildi : 14/08/2010 19:06

Paylaş: