Forum

google reklamları
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

google reklamları

11 Yazılar
8 Üyeler
0 Likes
507 Görüntüleme
(@yasaryilmazer)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar herkese,

Meraktan soruyorum; google usta, reklamlarının tıklamaları gösterimlerini vs.vs. hesaba katarken ne tür filtrelerden geçiriyor? daha açıklarsak, uniq olarak gerçek ziyaretçiyi ayırt etmek için kullandığı yöntemler nelerdir? Herkese iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/04/2008 02:53

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

Merhaba
Adwors kullanıyorsanız kişinin tıklaması yeterli reklama.Direk size yazıyorlar,bütçeden düşüyor.
selamlar

 
Gönderildi : 21/04/2008 03:05

(@yasaryilmazer)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

bende bu tıklamaların uniq olduğunu nasıl yöntemlerle tespit ettiğini merak ediyorum.

 

 
Gönderildi : 21/04/2008 11:56

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

Merhaba;
Google uniq olup olmadığına bakmaz bildiğim kadarı ile.Yani adworste bir reklamınız var rakip firma habire sizin reklama tıkladı.Dolayısı ile bütçenizi bitirip reklam görüntülenmesini engelledi.Bu da bir saldırı oldu kısacası.Siz bunu onlara itiraz için söylerseniz bizim gibi cevap alamaz ve hesabı iptal edersiniz.
Selamlar

 
Gönderildi : 21/04/2008 12:28

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 


Selamlar,


bende bu tıklamaların uniq olduğunu nasıl yöntemlerle tespit ettiğini merak ediyorum.



Google bu konuda çok hassas. Sonuçta ortada ödenen ve alınan bir para var. Bu nedenle adsense ve adwords kapsamındaki işlemlere ciddi anlamda ar-ge gücü ayırıyor ve Google çatısı altındaki programlar için (adesense, adwords, pagerank vs..) kendilerine has algoritmalar geliştiriliyor.


Adsense kapsamındaki bir sitede bulunan Google reklamlarına yapılan her tıklama, gösterim izleniyor. Bu tıklamaların zaman, lokasyon (ip), hangi sıklıkta tıklandığı, gidilen sayfada geçirilen süre vs.. gibi daha birçok kriter, özel algoritmalar ile kontrol ediliyor.


Tabi bu algoritmaların içeriğini bilmek mümkün değil. Sahtekarlık ve aldatmacaya karşı bu bilgiler gizli tutuluyor. Ama sonuç itibarı ile, eğer adsense'i aldatmaya çalışırsanız bunu anlar ve hak iddia etsenizde sonuç elde edemezsiniz.


 

 
Gönderildi : 21/04/2008 13:24

(@korhankoseoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

şurada :


https://www.google.com/adsense/login/tr/?hl=tr&sourceid=aso&subid=ww-tr-ha&utm_medium=ha&utm_term=google%20adsense&gsessionid=amyz5ssLh-E  


google yazılımcılarının söylediği bi kaç şey var.


iyi günler

 
Gönderildi : 21/04/2008 15:39

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Slm Yaşar.


Zamanında bu konuyu bende araştırmıştım.Google Adsensi aldatmaya yönelik tr'dede birçok grup program hazırladı ama hiçbirini yemedi.Serhat'ın söylediklerinin dışında erişim yapan clientların ekran çözünürlükleri,renk ayarları,browser gibi oldukça uniq olan değerleride kullandığı algoritmaya kattığı söyleniyor.


Ben zamanında adsense kullanıyordum.bi gün sitemde çıkan bir reklam ilgimi çekti,network analiz programı diye.bende girdim.Amaç aldatmak değil tabiki de,zaten biliyorum aldatamayacağımı.


Ertesi gün googla'a oturum açtığınız hesapla kendi reklamlarınıza tıklyıyorsunuz.Akıllı olun cinsinden bir mail düştü mailbox'a =)

 
Gönderildi : 21/04/2008 16:15

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

cok ilginctir,


adres cubuguna google.com adresini yazdıgımda ve linux üzerinde "tail -f" ile squid ve dansguardian loglarini inceledigimde "alexa" tarzı onlarca site düsüyor loglarima,


Durum bayagı ciddi ve tehlikeli!  

 
Gönderildi : 21/04/2008 17:41

(@ozkanaktekin)
Gönderiler: 36
Trusted Member
 

google bir çok yöntem kullanıyor ayırt etmek amacıyla ayriyetten geçersiz tıklamaları tespit ettiğinde hesabnızdan düşen parayı geri yatırıyor.

 Gugılı dolandırmak ise imkansız gibi birşey:)
 

 
Gönderildi : 21/04/2008 17:47

(@yasaryilmazer)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

yani arkadaşlar öyle bir anlatıyoruz ki, google kral zeus mübarek. aldatılır aldatılmaz değil. herşey onlardan daha uyanık olmaya bağlı. tabii burda amaç aldatmak değil benim tek merak ettiğim adamlar ziyaret ettiğim siteden bütün bilgilerimi almaları. anıl ın dediği gibi bugün biraz daha araştırdım. işletim sistemi, tarayıcıXişletim sistemi, java destegi,flashj versiyonu, dil,bağlantı hızı, arama kaynakları, ag yeri(ISDN), ekran cozunurluklerı/renkleri ve tarayıcı. cıkartabildiklerim bunlar. Yani aldatılır sonuçta onlarda bizi aldatıyor. hiç farkına varmasakta. herşeyi beleş yaparak. son olarak benim bir sitem yok kişisel sitem var ama google reklamları hizmeti almıyorum bilginize. sadece programcı aklı ile araştırıyorum o kadar. 

Ayrıca bu alexa da bir soru işareti var aklımda. bunun sorusu da yakın zamanda gelir postlara 🙂

 

 
Gönderildi : 21/04/2008 21:02

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 316
Reputable Member
 

 Gugılı dolandırmak ise imkansız gibi birşey:)

imkansiz diye birsey yoktur,

mantiken ekran çöz fln vb diyer ayarlara bakaliyor, güzel bir program komutlari ile belli araliklarda düzenli olarak tiklama yapılabilir, en güzel lab ortami internet cafe 25 pc yeterli sanirim bu sistem icin, ayrıca bir yazida görmüstüm spam kullanarak bir ara hit yükseltmeye calismislardi [:)] ama ne oldu bilmiyorum.

 
Gönderildi : 05/05/2008 16:31

Paylaş: