Forum

Toplu makbuz kesmek
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Toplu makbuz kesmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@suleymankocak)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

merhaba excel listemde 30.000 kişi den oluşan bir listem var ve bunlara ayrı ayrı makbuz keseceğim ve yıllık bu sayı 100.000 ni geçiyor ve elle kesmek çok zaman alıyor bunu bilgisayarda kesmek istiyoruz fakat toplu kese bileceğimiz bir yazılım bulamadık (şimdiye kadar incelediğim programlarda öncelikle kişi kartı ve ya cari kaydı yapmak gerekiyor bu işlemler elle kesmek ten daha uzun zaman alıyor )toplu kesebileceğimiz bir yazılım yapa bilecek yada formülünü bilen varsa ücreti karşılığında yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 19/10/2009 04:27

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Süleyman Bey,


Öncelikle lütfen forum kurallarını okuyunuz ve forum kurallarına uyunuz. Bu şekilde daha hızlı destek alırsınız.


 Toplu makbuz kesiminde eğer elinizdeki listenin tümüne aynı miktarda makbuz düzenleyecekseniz işiniz biraz daha kolay. Bunun için excel içerisinde yeni bir çalışma sayfası ekleyip makbuz dizaynı yaparsınız. Kişi bölümünü listeden aldırır tutarı sabit yapar ve bir döngü oluşturup print işlemi yaptırırsınız. Bir takıp sorunlar yaşamamak için döngüyü her 100 kişide bir durdurup kontrol edersiniz. (veya tamamını gönderirsiniz.)


Bu işlemleri yapabilmek için excel tablonuzu, makbuz dizaynını (matbu mu yoksa sıfırdan mı yapılacağını,matbu ise yazıları nereye basacağını), tutarın sabit olup olmadığı gibi bilgilerin bilinmesi gerekmektedir ve buna göre makro yazılarak işinizi kolaylıkla yapabilir veya yaptırabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/10/2009 05:24

Paylaş: