Forum
Merhaba, Server 2025 Standard işletim sistemini Server 2025 Evaluation iso ile yerinde kurulum ile onarabilir miyim?
24H2 güncellemesinden sorun yaşıyorum, Dosya bütünlüğü kaybolmuş, dism komutları sorunu çözemiyor.
Sunucuya giriş yaptıktan sonra Server 2025 Evaluatiın setup.exe yi çalıştırarak sorun çözülebilir mi?
Merhaba, eval sürümü olması önemli değil ama önemli olan build number, yani eğer bozulan dosya güncel bir sürüme ait ise sizin elinizdeki iso teknik olarak en güncel olmalı (aslında doğrusu 1:1 aynı olmalı).
Özetle aynı iso bulmak zor neden, örnek build 1015 ile başladın 10 tane update aldın 1035 desin, 1035 iso indirmen en doğrusu, sıralama olarak ise güncel olması eski olmasından iyidir.
not: neden iso indirmiyorsun? sanırım lisanslı hesabın yok diye anlıyorum aksi halde msdn vs üzerinden istediğin sürümü zaten indirebiliyorsun.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Teşekkürler
Rica ederim.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
tekrar merhaba,
Edition Windows Server 2025 Standard
Version 24H2
Installed on 12.07.2025
OS build 26100.4946
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.26100.197.0
indirdiğim .iso dosyası
26100.1742.240906-0331.ge_release_svc_refresh_SERVER_VOL_x64FRE_en-us
bir uyumsuzluk var gibi
Hakan abinin belirttiklerine ek olarak;
"Sunucuya giriş yaptıktan sonra Server 2025 Evaluatiın setup.exe yi çalıştırarak sorun çözülebilir mi?"
hayır, setup çalıştırmanız direkt repair yapmaz, repair yine dism ile image mount ederek yapılır ancak zor, deneyim gerektiren işlem bol bol tutorial izleyin ve vm de deneyin.
Bir de repair sunucu üzerinde ki rollere göre yapılır yani bazı rollerde mount repair yaptığınızda roll bozulabilir, duruma soruna göre ne bozuksa onun repair edilmesi gerekli. Yine en kolayı temiz kurulum veya rolleri migration yapmaktır.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Teşekkürler İbrahim hocam, ben bu kısmı atlamışım;
"Sunucuya giriş yaptıktan sonra Server 2025 Evaluation setup.exe yi çalıştırarak sorun çözülebilir mi?"
hayır çözmez, yeni kurulum başlatır ki zaten çalışmaz daha üstü sürüm olduğu için veya verileri siler.
Tam olarak sorun nedir? Neden OS onarımı istiyorsunuz, sizi buna iten nedir?
Merhaba, Dosya Bütünlüğü sağlanamıyor, sfc /scannow ve dism komutları onarım yapamıyor. Sunucu da hatalar ile karşılaşıyorum. Active Direcory olan bir ortam değil. Mevcut dosyaları ve uygulamaları koruyup düzeltme yapmak istiyorum sadece
Önce chkdsk yapın sonra sfc ancak disk tabloları çok bozulmuşsa sunucu çökebilir önce image backup alin. İnsanlar diskleri hazırlarken unallocated space tanimlamadigi için oluyor genelde.
veya deneyim olmadigindan chkdsk sonrası düzelmezse madem önemli roll yok update öncesi eski tarihli win server backup baremetal restore yapin tabi aldıysanız.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Sağolun Deneyeceğim, ssd Diskte check disk doğru olur mu onu deneyip göreceğim
Raid1 yapısı 2 adet ssd disk mevcut
Sonuçta bu onarımlar çok başarılı olmayabilir, yani kesin düzeltir gibi bir durum yok, hatta 25 yıllık tecrübem pek işe yarayan şeyler değildir, ondan yeni kuruluma hazır olun.
Chkdsk yönünden SSD'nin HDD'den bir farkı yok ancak Raid array ve SSD'ler uzun vade de daha fazla tablo ağacı bozulmaları, chkdsk gerektirdiği doğrudur.
Disk, OS repair çok deneyimsel konu forumdan, videolardan ilerlenebilecek şeyler değil std prosedürleri yok aksiyonlar duruma göre alınan şeyler o yüzden en önemli şey yedeklilik ve hızlı ayağa kaldırmaya ön hazırlık.
Teşekkürler
tekrar merhaba, sunucuyu formatladım, server 2025 kurdum, bütün güncellemelerini ve gerekli yazılımları entegre ettim, gene aynı hata ile karşılaştım (sql server, logo, yedekleme yazılımı, rdp servis, antivirüs...). Sonra sunucuyu tekrar formatlayıp bu sefere server 2019 kurdum, güncellemelerini yükledim, bana lazım programları gene kurdum ekstar hyper-v servisini yükledim, gene aynı hata ekrana çıktı.
"Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them"
en son kurduğum hyper-v servisi kaldırdım sorunum çözüldü. iLGİNÇ
yeni sorunum,
rds servis ve lisansları yüklememe rağmen
"Your session will be disconnected in 60 minutes" message when you connect to RDS"
bu hata ile karşılaşıyorum
role based or future based installation seçeneğini seçiyorum
sadece Remote desktop licensing ve Remote desktop session host rol servislerini yüklüyorum.
Merhaba, sıfır bir işletim sisteminde bu sorunu yaşamanız muhtemel değil, benim tecrübeme göre sizin sonrasında yüklediğiniz özellikle eski sürüm sql veya logo dll dosyalarını bozuyor olabilir. Yani örnek Logo son sürüm mü? destek aldığınız bayiden server 2025, 2022, 2019 desteği var mı sordunuz mu? Hyper-V eklemesi ile düzeldi konusu ise zaten teknik olarak hyper-v rolü yüklü bir makineye winrar dahi yüklemiyor olmanız gerekli. Hatta bu için doğrusu core edition kurum hiç ara yüz olmaması. Siz maşallah bir sunucu üzerine her şeyi kuruyorsunuz. Aslında bu kısmı çok garip değil, yani bütçe ile ilgili, bir sunucu vardır, fiziksel veya sanal, üzerine ihtiyaç duyduğunuz şeyleri yükler kullanırsınız, ancak o makine hem sanallaştırma için host hem de server olamaz. Özetle teorim kullandığınız eski ürünler ile ilgili.
Diğer hata ise RDS lisans ile ilgili, kurulum sonrasında RDS Server için lisans rolü yüklenmiş mi kontrol edin, eğer yüklü değil ise bunu yükleyin ve sahip olduğunuz lisans tiğine göre per device per user gibi bunu yükleyin, aksi halde bu hatayı almaya devam edersiniz.
Bu arada yapınız büyük ise ortamda hali hazırda bir RDS Lisans server olabilir, yani illa bu server' a yüklemek zorunda değilsiniz, böyle bir durumda ise GPO ile bu sunucuya şunu demeniz lazım, bak arkadaşım senin ihtiyaç duyduğunuz lisans bilgisi x.x.x. sunucusunda, git ondan talep et.
Burada bu konuda detay bilgi bulabilirsin
Ek olarak benim tahminim formatladığınızı söylemişsiniz sadece C sürücüsü kaynaklı olmayabilir ek olarak bağladığınız partition, disk'ler kaynaklı da olabilir, vm dosyalarınızla ilgili de olabilir yada kurduğunuz bir şey, backup dosyalarınız sebep oluyor yoksa tamamen yenilenmiş bir OS'da o hata mümkün değil.
Tekrar karşılaşırsanız sfc, dism yapıldığında CBS.log dosyasında sorunun kaynağı yazar.
Teşekkürler, mevcut donanım ve bütçe dahilinde bişeyler yapmaya çalışıyoruz, hata tabi ki olabilir, dediğiniz gibi bazı kurulan yazılımlar bu soruna sebep oluyor.
Bende öyle dedim Yusuf Bey, bizde 2002 yılında kobide başladık, biliyoruz yani bu durumları, ondan elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak sizin konumunuzda iken keşke bana bu iş böyle olmaz diyecek birileri olsaydı. Yani şu anda bunu yazdığımız için sizin açınızdan küstah görünüyor olabiliriz ama emin olun buradaki amaç ben o yollardan geçtim, yanlış yoldasın, özetle çok uğraşırsın ama sonuç alamazsın, o nedenle şirketteki yönetici kim ise konuş bak kardeşim bu iş bunun ile olmuyor diyip en azından bütçe almaya bak, umarım başarırsın. Kolaylıklar.
Hakan Bey iyi akşamlar, iş bilen insanlara daima saygım vardır, sıkıntı yok
Eyvallah, malum 50K' dan çok post atınca zaman zaman insanlar yanlış anlayabiliyor. Kolaylıklar diliyorum.