Forum

Media Server 2003
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Media Server 2003

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
450 Görüntüleme
(@sedaunal)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Uzun zamandan beri çözümpark ı takip ediyorum ve içerik olarak gerçekten çok zengin ve faydalı.Ben bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Tv yayını yapan bir server kurmam gerekiyor.Bunun içinde bir çok kaynaktan  Media server kurmam gerektiğini öğrendim ama konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim.Bu konu hakkında bir çok video buldum.Ama tam olarak nasıl yapacağımı bilemiyorum.Şemaya dökmek gerekirse bir domain üzerinde televizyon gibi video yayını yapılmasını istiyorlar.Benim kafamı karıstıran Web server da olduğu gibi IIS ve DNS kurmam gerekiyormu acaba? Bu konuda bana yardımcı olursanız ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 
Gönderildi : 08/04/2009 02:53

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
 

belki yardımcı olur sana  


http://www.cozumpark.com/forums/thread/64264.aspx

 
Gönderildi : 08/04/2009 17:58

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


http://support.microsoft.com/kb/934518


yukarıdaki makaleyi inceleyin isterseniz.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/04/2009 18:58

(@sedaunal)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Buradakı video aracılığıyla kurulumu gerçekleştirdim.Eklemek istediğim bütün videolar için aynı işlemimi yapmam gerekiyor.Tam olarak mantığı çözemedim.Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkur ederim.

 
Gönderildi : 09/04/2009 01:34

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Server kurmanız tek başına yeterli olmayacaktır. Media encoder, playlist, içerik sunucu(file storage) gibi öğeleri de kullanıyor olmalısınız. Üzerinde hangi araçların kurulu olması / kullanılması gerektiği verilen şema da ve makale de belirtiliyor. Ama ingilizce olduğu için oturup üzerinde çalışmanız gerekiyor. Kısa bir döküman olsa yardımcı olalım diyeceğim ama oldukça uzun 🙁 Oturup yardımcı olabilecek birisiyle üzerinde çalışmanız gerekiyor kısacası..


Bu arada her video için bir işlem yapma mantığı elbette olamaz, on demand (yani isteğe bağlı) ya da hazırlayacağınz playlist ile (forced list) client lara yayın yapmak söz konusu olabilir.


(Eski bir medya sektörü çalışanıyım) Medya sektöründe windows media server kullanılmıyor. Sadece maltepe üniversitesinde gördüm kullanıldığını, ancak onların ki de çalışmıyor durumdaydı ve başka bir ürün kullanılıyordu.


Genellikle yayın cihazları için software+hardware şekilde hazır sunulan ürünler kullanılyor, vsn, evs vb ürünler. öğrenci iseniz ve proje hazırlıyorsanız elbette bu ürünleri temin etme şansına sahip değilsiniz. Ancak ürün / fiyat araştırmasıyla böyle bir ürün almak istiyorum derseniz EREL Teknoloji (erel.com.tr) ile görüşebilir ve selamımı iletirseniz yardımcı olacaklardır.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 18/04/2009 23:08

Paylaş: