Forum

Win 2003 Enterprise...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win 2003 Enterprise serverde office hatasi...

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
520 Görüntüleme
(@kenanerbay)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba...benım 3 problemim var...


1-win 2003 server kurulumu yaptım.AD yide kurdum.uzaktan baglantı ıcın gereklı ayarlamaları yaptım.ama Termınal server kurmadan yaptım..server uzerınde office 2003 kurulu..normalde server uzerınde sorunsuz calısıyor.ama uzaktan bırı baglanıp calıstırmaya calıstıgı zaman hata verıyor....bunu nasıl asabılırım acaba..


2-AD uzerınde kullanıcı tanımlıyorum.parola ılkesı hatası verıyor.parolada buyuk harf,kucuk harf ve rakamda kullanıyorum.ama yınede hata verıyor...acaba neden kaynaklanıyordur..


3-ben uzaktan 3 kullanıcıya erısım verıp bır muhasebe programını kullanmalarını saglamak ayrıca offıce gıbı programları kullandırmak ıstıyorum...herkesınde kendıne aıt paylasım klasorlerı bulunuyor... AD  ile ilgili cok makale okudum..ama ben bu yapıda AD yı  ne amacla kullanabılırım..yapacaklarımı AD olmadan da yapamazmıyım..su anda AD varken bana ne gıbı artılar getırebılır...


 cevaplayan arkadaslarıma sımdıden tesekkurler...

 
Gönderildi : 01/04/2009 19:06

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba


1.soru için ne kullanıyorsunuz RDC, VPN mi.Eğer vpn kullanıyorsanız clienttan ayarları yapmalısınız.


2.soruun cevabı ise Default Policy complex şifre hakimiyeti vardır bunu düzeltmeniz gerklidir.


    http://www.cozumpark.com/forums/post/76227.aspx  linke bakabilrsiniz.


3.Uzaktan derken şirket dışındamı bağlanıyorlar.Eğr öyle ise VPN server kurup clientları buraya bir kullanıcı gibi çekenilrsiniz.AD size birçok avantaj getiriyor tabikide.Policy ile alaklı yönetimesel kolaylık vb gibi. Bunlarla alakalı makaleleri okursanız kafanızdaki birçok soruya cevap bulabileceksiniz.


http://www.cozumpark.com/search/SearchResults.aspx?q=Active+Directory&a=1


Keyifli çalışmalar

 
Gönderildi : 01/04/2009 19:26

(@kenanerbay)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba....


 1-Rdc kullanıyorum..


2-***


3-evet uzaktan baglanıyorlar...ben rdp ile baglıyorum hepsını..Vpn server kurmam bana nasıl fayda saglar...


 


tesekkurler...

 
Gönderildi : 01/04/2009 19:34

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

2.sorunun cevabında bir link gösterdim.Hakan hocam olayı çok güzel adım adım anlatmış.Uzak bağlantı kısmına gelince tabiki bunu sen belirleyeceksin RDC ile servara logon olurlar yani RDC ile bağlanan kişi serverı ekranı ile karşı karşıya gelir ki bu da güvenlik için kötü bir durumdur.Office programında işlem yapcak olan kişi server ekranı ile karşı karşıya gelcektir.


Vpn kurulumunun avantajı nedri peki?Vpn kurduğunuda Site to Site (şube-merkez) arası yapabileceğin gibi Merkeze bir vpn kurup diğer internet bağlanacak olana kullanıcılarıda bağlayabilrsin ( Vpn server ) Yalnız Vpn kurmadan önce araştırmalısın.L2TP ve PPTP olmak üzere iki protokol karşımıza çıkar.Microsoftun defaultu PPTPdur.L2TP cisco taraflıdır.

 
Gönderildi : 01/04/2009 19:44

(@kenanerbay)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba...


Rdc ıle vpn arasında ne fark var tam olarak anlayamadım..Rdc de herkes server masaustu ıle karsı karsıya gelır dedın..guvenlık ıcın kotu dedın .acıklarmısın..ben 3 kullanıcıya muhasebe programı kullandırıp ,herkesın kendı paylasım klasorune ulasmasını , gerektıgınde de offıce uygulamalarını calıstırmalarını ıstıyorum...Bne su an bunu rdc ıle yaptım..Vpn kurdugum zaman artı neler yapabılırım...

 
Gönderildi : 01/04/2009 20:20

(@kenanerbay)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ayrıca offıce programında uzaktan baglantıda verdıgı hata neden kaynaklanıyor olabılr..server uzerınde sorunsuz calısıyor..ama uzaktan baglantıda hata verıyor....

 
Gönderildi : 01/04/2009 20:22

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

RDC de server üzerine yönelndirmişsiniz anladığım kadarıyla diyelimki muhasebe ve satıştan birer kişi muhasebe programına bağlanacak,O kişiler bağlanırken direk serverın masaüstüne logon olacaklarlardır.Birileri ya yanlışlıkla yada meraktan serverdaki servisleri vb şeyeleri kurcalayabilir.Vpn Server ile ise Vpn kurulur.O kişi ile alakalı kullanıcı AD açılır ve o kullanıcının network connectionsta vpn servera bağlanması için ayar yapılmalıdır.Portal üzerinde vp n ile alakalı makaleler mevcut okumanızı öneririm.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/10/05/vpn-virtual-private-network-nedir.aspx


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/10/05/virtual-private-network-te-ki-ba-lant-sorunlar.aspx


 

 
Gönderildi : 01/04/2009 22:21

Paylaş: