Forum

Update sonrası kapa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Update sonrası kapatma ekranın geç gelmesi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@MuharremTurk)
Gönderiler: 203
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Bizim windows update leri ilgili bir problemimiz var. Windows 2003 domain yapısında WSUS 3.1 kullanıyoruz. Enson birikmiş olan 100 kadar update'i makinelere gönderdikten sonra; bazı makinelerde bilgisayarı kapat dediğimizde seçim ekran menüsü 5-6 dk sonra geliyor, kapatı seçsek de makine kapatılıyor diyor ekran o şekilde askıda kalıyor. Kapat demeden önce servislerden otomatik güncelleştirme servisini durdurunca makine hiç bir problem olmadan kapanıyor.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 23/03/2009 19:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


100 tane güncelleştirme paketi az bir sayı değil dolayısı ile bu kadar paketin clientlara ulaşması ve clientlarda bunların kurulması zaman alıcaktır. kapat dediğinizde geç gelmesinin sebebi de o an bir paketin kuruluyor olmasından kaynaklanıyor olabilir.


zaten siz de demişsiniz güncelleştirme servisini durdurunca hemen kapanıyor diye.


en iyisi mi siz makinaların güncelleme işlemini mesai saati dışında yapın ve bırakın öyle kalsın makinalar ve sabaha kadar gerekli güncellemeler makinalara yüklensin.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 23/03/2009 20:14

(@MuharremTurk)
Gönderiler: 203
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu C:\WINDOWS\Downloaded Program Files altındaki WSUS activex 'i silerek, Windows update sitesini açtığımızda activexi yeniden yükeleyerek çözdük. Windows updateler geldi ve güncelleştirmeler yüklendikten sonra; Kapat menüsü sorunsuz bir şekilde geldi.


Bu windows activex'i başka şekilde güncelleştirmek mümkün müdür?

 
Gönderildi : 25/03/2009 19:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Kullandığın IE versiyonu ile alakalıda olabilir.ActiveX denetimlerine izin verip denediğinizi düşünerek kullandığınız IE versiyonunu iletebilirmisiniz?

 
Gönderildi : 01/05/2009 13:28

Paylaş: