Forum

Uzak Masa Üst&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uzak Masa Üstü Problemi (Printer)

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
415 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Şirketimizde kullanmakta olduğumuz bilgisayarlardan 2 tanesi (birinde vista diğerinde xp işletim sistemi var) domaine dahil değil ve uzak masa üstü ile gün içerisinde 5dk kadar servera bağlanıyor bağlantı süresince bu iki bilgisayarda yüklü olan yazıcılardan varsayılan yazıcı hangisi ise bu yazıcıya sürekli kullanıcının bilgisi dışında belge gönderiyor ve 5 dakikalık bir bağlantıda yaklaşık 3000-4000 adet belgeyi yazıcıya gönderiyor  ilk belge hata verip diğerlerini kuyrukta bekletiyor belge isimlerinin hepsinde " uzak masa üstü yeniden yönlendirilmiş yazıcı belgesi" yazıyor.Konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 03/02/2009 15:36

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Geçenlerde buna benzer bir sorunu çözdüm. Bilgisayar remote bağlı değilken aynı sorunu yapmıyorsa remote serverda virus/spyware/malware olabilir. Bu nedenle öncelikle tarama yapmalısın. Ayrıca bağımsız bu iki sistemi taramalısın. Eğer imkan varsa server ve pclerin internet bağlantılarını keserek deneme de yapabilirsin.

İyi Çalışmalar.

 
Gönderildi : 03/02/2009 15:56

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Demiş olduğunuz gibi sadece remote bağlı iken bu sorunu yapıyor normalde hiçbir sıkıntı yok server üzerinde symantec corporate versiyonu yüklü ve client'larda güncel ama yinede bir tarama yapıp kontrol edeceğim.Domaine dahil olan 8 adet xp makinam daha var bunlarda bir sorun yok domaine dahil olmayan 1 adet vista ve 1 adet xp işletim sistemi kurulu olan makinada bu sıkıntı oluyor domaine dahil olmadığından dolayı böyle bir problem yapma ihtimali varmıdır ?

 
Gönderildi : 03/02/2009 16:17

(@tarikates)
Gönderiler: 12
Active Member
 

Merhaba

Aynı sorun bendede var

bazı yazıcıların terminal desteği yok

bunu serverde print spooleri restart ederek gideriyoruz

eğer hala local makinede yazı kalıyorsa local makinedede print spooleri restart edin, uzak masa üstünden log off log on olun düzelecektir kısa bir süreliğine

kesin çözümü terminal desteği olan bir yazıcıyla değiştirmeniz

 
Gönderildi : 04/02/2009 14:22

Paylaş: