Forum

Terminal server, vp...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal server, vpn kurulumu ve lisanlama

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
625 Görüntüleme
(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaşlar; 


İstanbul merkezde 2003 server olacak içerideki 10 adet kullanıcı bu ana makineye bağlanıp Logo programını çalıştıracaklar (terminal kullanıcı olarak değil ağ’dan bağlanacaklar). Eskişehir şubedeki 10 kullanıcı ise kendi bilgisayarlarından (ana makine olmadan) direk İstanbuldaki sistemde oturum açıp Logo programını çalıştıracaklar. Yani çok küçük bir yapı olacak.


 


1-Server'ın üzerinde yanlış hatırlamıyorsam cal erişim lisansı 5 adet geliyor, benim buna ek  olarak alacağım lisanslar İstanbul ofisi için ek olarak 5 adet cal, Eskişehirdeki kullanıcılar için sadece 10 adet ts cal lisansı olmalımıdır ayrıca Eskişehirden bağlanacak kullanıcılara cal lisansı almama gerek varmıdır? (Active directory’e sokarsam almam gerekiyor heralde)


 


2-Cal lisanları 5’li paketler halinde satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam doğrumudur? Ts cal lisanaslarım peruser olarak almak bana daha mantıklı geldi, sizce? (Peruser bana daha mantıklı geldi) Yani kısacası nasıl bir lisanslama yolu izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim sonuçta birkere alınan ürünler bunlar.


 


3-Bu küçük yapıda Draytek modem kullanmayı düşünüyorum iki şehir arasında hem voip hemde vpn bağlantı olacak, her iki tarafada Draytek modem koyup site to site olarak bağlayacağım sizce sıkıntı yaşarmıyım? Elinizde Draytek modemlerle ilgili site to site, voip kurulum dökümanları veya makaleler varmıdır?


 


4-Sitesinde site to site vpn için bulduğum link bu; (Benim alacağı modem bu değil tabiki voip’de olacak Draytekten model öneride bulunabilirseniz iyi olur) http://www.draytektr.com/howto/?hid=Tmc9PQ==


Voip konusunda aşağıdaki linkteki hangi yolu izlesem yeterlimi veya bu yapıda önereceğiniz kurulum nedir, tecrübelerinizi almak isterim.   http://www.draytektr.com/howto/


 


5-Site to site bağlantıyı yaptıktan sonra Eskişehirdeki kullanıcıların bu şekilde bağlanmaları için hangi ayarları yapmalıyım ve her iki ofistende 1723 numaralı portu açmam yeterlimidir?


 


6-Diyelimki vpn ayarlarını tamamladım, modemden 3389’u ana makineye yönlendirdim, Ts’yi ana makineye kurdum, Ts cal lisanlarını girdim, active directory’de kullanıcıları açıp gerekli hakları verdim, etki alanı güvenlik ilkesinden erişimi açtım, Eskişehirdekilerin bağlanması için yapacağım başka hangi işlemler kaldı?


 


7-Son olarak kullanıcılar Vpn’de oturum açtıklarında sadece Logo programının ekranını görmelerini ve hem İstanbuldan hemde Eskişehirden çıktı almalarını nasıl sağlarım (sadece yazıcıyı yüklemem yeterlimidir), Logo programı için herhangi bir işlem yapmam gerekirmi? Sanki kendi bilgisayarlarında bir pencere açmışlar gibi olacak, tabi görev çubuğunuda görüp sadece oturumu kapat diyebilecekler.


(Logo için “kullanıcı oturum açtığında aşağıdaki programı başlat” seçeneğini aktif edip programın yolunu göstermem yeterlimidir. Dediğim gibi Logo’ya girecekler birde oturumu kapat diyebilecekler, başka hiçbir şey yapamayacaklar)


 


Biraz uzun oldu ama ilginiz için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 02/02/2009 12:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba Murat ;


Dakika 1 Gol 1  🙂  gibi olmasın ama  SBS i terminal server  olarak  yapılandıramazsın Terminal server  olarak  yapılandıracagın 2. bir server olması  lazım ve Diyelimki Domainde  oturum acacak  20 kullanıcın var ve  bunların sadece 10 tanesı Terminal server da  oturum acacak 20 adet CAL 10 adet TS CAL  lisansı alman gerekecek.


Draytek kullanmadım hıc  ancak kullanan arkadaslarımdan oyle bir şşikayet  duymadım Draytek tecrubesı olan arkadaslar  görüşlerını yazacaklardır.


Site-To-Site VPN  yaptıktan  sonra  butun  pc ler  aynı networkteymıs  gıbı calısacaklarından  termınal server  ıcın hıcbır port  yonlendırmesı  yapmanıza  gerek  kalmayacaktır mstsc ekranında  server ın local  ip sını  yazarak  server a  uzak masaustu yapabılırler Eskişehirdeki kullanıcılar.


7. soru  forumda  cok defa konusuldu ama genel  olarak eskisehırdekı local e tanıtılı prınter ın  drıver ı  server ında da  kurduktan sonra  uzak  masaustu baglantısını gerceklestırırken  SECENEKLER / YEREL KAYNAKLAR /  YAZICILAR  onay  check box unu  doldurursan  localındekı prınter ı server  uzerıne  tasıyıp  cıktı alabılırsın kı masaustunde sadece  LOGO  programının olması ve  yetkılerı  kısıtlama işlemlerını  de GPO  ıle  halledebılırsın.


Teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 02/02/2009 13:48

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevaplarınız için teşekkürler,


Bu arada ben yeni farkettim 2003 değil 2008 olacaktı yazdıklarımı hep yanlış yazmışım, 2008 sbs de yanlış hatırlamıyorsam terminal server desteği vardı değilmi?

 
Gönderildi : 10/02/2009 12:21

Paylaş: