Forum

GPO - Belirtilen Ağ...

Bildirimler
Hepsini Temizle

GPO - Belirtilen Ağ Adının Biçimi Geçersiz

10 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
1,622 Görüntüleme
(@OguzhanARSLAN)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı

[#73547]

Mrb.

Ne olduğunu anlamadığım bi şekilde GPO hata vermeye başladı tam olarak ne zaman hata verdiğinizde bilimiyorum. Sistem normal bi şekilde çalışıyor herşey normal ama yeni bi kullanıcı eklenmesi istendiğini PC domain e dahil olamıyor GPO ya girip ayar yapmak istendiğinde ise alttaki resimdeki uyarı geliyor.

GPO Hata

GPO Hata 2

Sistem üzerinde Win2003ServerSP2Ent.  AD+ISA2004+GPI bulunmakta.
Bu konuyu nasıl çözebiliceğim hakkında fikri olan arakdaşlardan yardım bekliyorum.

Gönderildi : 18/01/2009 21:07
(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5085
Illustrious Member

Merhaba

Event i kontrol edin ve hataları lütfen bizimle paylaşın.

Gönderildi : 18/01/2009 23:07
(@OguzhanARSLAN)
Active Member
Konu başlatıcı

Altta gönderi yorum policies e girdiğimde verilenler. 

1030 - Windows, Grup İlkesi nesneleri listesini sorgulayamıyor. Nedeni bulmak için, ilke altyapısı tarafından önceden olay günlüğüne kaydedilmiş olası iletileri denetleyin.

1058 - Windows GPO cn={6AC1786C-016F-11D2-945F-00C04fB984F9},cn=policies,cn=system,DC=SM,DC=ORDUSAGLIK,DC=GOV,DC=TR için gpt.ini dosyasına erişemiyor . Dosya <\\SM.ORDUSAGLIK.GOV.TR\sysvol\SM.ORDUSAGLIK.GOV.TR\Policies\{6AC1786C-016F-11D2-945F-00C04fB984F9}\gpt.ini> konumunda olmalı (Windows NT Sunucusu'na erişilemediğini veya etki alanı içindeki nesnelerin, gerekli bilgi alınamayacak şekilde korunduğunu belirtir. ). Grup İlkesi işleminden çıkıldı.

Gönderildi : 18/01/2009 23:42
(@OguzhanARSLAN)
Active Member
Konu başlatıcı

Mrb. Buğra Bey

Sanırım yoğunsunuz bu konuyla ilgili bi görüşünüz varsa paylaşırsanız çoksevinirim.

Diye arkadaşlarda aklından geçenleri yada kesin çözümleri paylaşırsa çok memnun ediceksiniz beni.

Gönderildi : 19/01/2009 12:31
(@SamiBOZKURT)
Gönderiler: 37
Eminent Member

Mrb.. Oguzhan Bey..

Buradaki Makaleyi Takip  Ederseniz Sorununuzu Çözebilirsiniz.

http://support.microsoft.com/kb/842804/tr  

Kolay Gelsin..

Gönderildi : 19/01/2009 13:06
(@Anonim)
Gönderiler: 0

Merhaba,

DNS düzgün bir şekilde çalışıyor mu?Sysvol klasörünün izinlerini bir kontrol edin bakalım?

Gönderildi : 19/01/2009 14:36
(@OguzhanARSLAN)
Active Member
Konu başlatıcı

Sami bey o makaleyi okumuştum fakat WindowsNT bende yok Windows var orda da winlogon sekmesi yok o nedenle uygulama yapamadım.

Serhad bet DNS ler düzgün görünüyor sysvol un tüm bağlarını söktüm tekrar ekledim fakat yine aynı şekilde devam ediyor.

Gönderildi : 19/01/2009 16:12
(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member

Merhabalar

Sorun DC üzerinde ISA Server olmasından kaynaklanıyordur.

Forumlarımız üzerinde sizin sisteminizde aldığınız hata koduyla ilgili başka bir post var.İncelemenizi tavsiye ederim.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/12463.aspx

Kolay Gelsin....

Gönderildi : 19/01/2009 20:01
(@OguzhanARSLAN)
Active Member
Konu başlatıcı

Teşekkür ederim Bahadır Bey bu post u bana okuttuğunuz için

Orada da konuşulmuş sanırım benim hatam AD olan bi makinaya ISA kurmak 😀 çözümü

External baçağın Yazıcı/Dosya Paylaşımını açmak ne kadar saçma bişey ama öle. Gönderdiğiniz postta da dendiği gibi Ad ye isa kurma demiş sanırım 😀 Microsoft ama biz pek kale almadığımızdan böle saçma sorunlarla karşılaşıyoruz.

Konuya ilgi gösteri cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Sorun : GPO Ulaşılamaması, Kullanıcıların Domain den bilgi almaması ve yeni kullanıcı eklenememesi.
Çözüm : Dış bacak Dosya / Yazıcı Paylaşımını aktif etmek.

Gönderildi : 19/01/2009 20:22
(@BAHADIRSAVACI)
Gönderiler: 149
Estimable Member

Geri dönüş için ben teşekkür ederim.

İyi günler...

Gönderildi : 19/01/2009 20:24
Paylaş: