Forum

A.D. Sistem Gereksi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

A.D. Sistem Gereksinimleri ve PC Sayısı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
617 Görüntüleme
(@Mehmetizmirlioglu)
Gönderiler: 140
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 350 bilgisayarlı bir sistemimiz var bugüne kadar active directory kurulmadı şimdi kurmak istiyoruz elimizde HP xeon 3.0ghz 4gb ram bulunan bir makina var bu makinaya a.d. kursak 350 pcyi çekebilir mi?


birde kullandığımız paket programımız var program sürekli güncelleneceği için a.d. aracılığı ile programın bulunduğu dizine yazma izni verirsek güncelleme esnasında sorun çıkartmaz sanırım.


son olarakta tüm makinaları gezip kullandıkları dosyaları harici diske alıp makinaları domaine dahil ettikten sonra masa üstlerine tekrar eski dosyalarını atmayı düşünüyorum sizce bu şekildemi yapmalıyım? tüm bilgisayarlarda radmin yüklü domaine dahil ettikten sonra makinaları radmini nasıl yükleyeceğim? kısıtlı oturum olacağı için install işlemine izin vermeyecektir.


Henüz yeniyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 24/12/2008 04:39

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,

350 PC gerçekten ciddi bir rakam. Elinizdeki sunucunun modelini söylerseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz fakat bahsettiğiniz yapı için en az 2 veya daha fazla sunucu düşünmelisiniz.

Birinci sunucu sizin AD'niz olacaktır. 

Ekstra kullandığınız programda diğer sunucuda olabilir. 

Tüm kullanıcılar için bir NAS düşünebilir ve dataları orada tutabilirsiniz. Güncellemeler için ise WSUS düşünülebilir. Bu tür büyük yapılarda ortalama olarak her kullanıcı için 250-500MB arası alan düşünülür. Siz de kullanım oranına göre (İK, Muhasebe...) bunu düşünebilirsiniz.

Kullanıcılar standart programları kullanmalı, sadece şirkete ait (İK,Muhasebe...) farklı programları kullanmalıdırlar. Sizin tespit ettiğiniz programları elle yüklemenize gerek yok bütün bunları GPO ile yaparsınız. 

Bu işi planlayarak ve düşünerek yapınız. Sitemizde gerekli makale ve dosyalar mevcuttur. 

Saygılar.

 

 
Gönderildi : 24/12/2008 05:28

(@Mehmetizmirlioglu)
Gönderiler: 140
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

hp proliant ml350 makinamızın modeli. iş yoğunluğu sebebi ile tüm birimleri aynı anda a.d. ye eklemem mümkün değil bölüm bölüm ekleyeceğim için öncelikle gpo larımı oluşturmak istiyorum. makinayı a.d. ye üye yapar yapmaz en başta radmin olmak üzere diğer araçlarımızı yüklemesini istiyorum.

 

poliant ml 350 yi sadece a.d. olarak kullanmayı planlıyoruz zaten paket programımızın serverı ayrı bir makinada.

 
Gönderildi : 24/12/2008 13:18

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,

O zaman herhangi bir sorun görünmüyor. Ben yine de tek sunucu ile bu işi götürmezdim. Bu sunucunun bu büyük yapı için bir yedeği olmalı. Ayrı bir disk ünitesi olmalı. 

Yapının güvenilirliği sağlandıktan sonra GPO işlemleri zaten yapmak zorunda olduklarınızdan sadece biri. Tüm kullanıcılara "login olduklarında programı yükle" dersiniz ve yüklenir. Bu radmin'de olur office'de.

Saygılar.

 
Gönderildi : 24/12/2008 14:54

(@Mehmetizmirlioglu)
Gönderiler: 140
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

peki farklı özelliklerde bir makina daha ayarlasak ve gpo larımızın aynısını onada aktarsak bu makinada bir sorun oluştuğunda diğerini devreye alsak olurmu acaba?

 
Gönderildi : 24/12/2008 19:45

Paylaş: