Forum

Windows Sharepoint ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Windows Sharepoint Services 3.0 2007 databese limit

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
664 Görüntüleme
(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhaba Windows Sharepoint Services 3.0 2007 versıyonu kurmak ıstıyorum ve bu kurulumu bır fıle server olarak kullanmak ıstıyorum 


boyle bır sey mumkun sanırım ve ayrıca 100 gb yakın eskı fıle serverımda word exel offıce belgelerı var benbunları Windows Sharepoint Services 3.0  aktarmak ıstıyorum sıstem sql server 2008 std kurulu  Windows Sharepoint Services 3.0 databe lımıtı varmıdır acaba ben ıstedıgım kadar belge ekleye bılrımıyım   aşağıda ınternetten arastırıken bole bır yazı denk geldı sql 2008 server std var  Sharepoint Services 3.0 data base burda kullancam lımıt kalkarmı ozaman


NOT1: MSDE Database boyutu 2 GB’a kadar çıkabilir ve aynı anda 5 kullanıcı database’e erişebilir. Windows Internal Database’de bu sınır 4 Gba çıkar. Windows SharePoint Service Kurulduğunda, internal Database limitleri kalkar.


 

 
Gönderildi : 20/12/2008 18:58

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar Efecan Bey,


 WSS 3.0 kurulumu yaparken iki secenek karsiniza gelir: Basic Installation ve Advanced Installation.


Eger Basic Installation secenegi ile kurulum yaparsaniz, Windows Internal Database isimli veritabani servisi kurulur. Windows Internal Database SQL Server 2005 Express surumunun WSS icerisine gomulu olarak gelen versiyonudur. (Windows Internal Database daha once ayni zamanda WSUS kurulumu yaptiysaniz, WSUS veritabanini depolamak icin de kurulabilir.)


Windows Internal Database'in SQL Server 2005 Express surumunden en onemli farki, SQL Server Express surumundeki 4 GB limitinin sinirsiz olarak veritabani boyutu destekleyen versiyonu olmasidir. Yani Windows Internal Database icin SQL Express surumunde oldugu gibi bir 4 GB limit yoktur, limitsizdir.


Fakat Windows Internal Database icerisinde sadece WSS veritabani depolanabilir ve baska bir uygulama ya da bilesene ait veritabani Windows Internal Database  icerisinde depolanamaz.


Eger WSS kurulumunu yaparken Advanced Installation secenegini secerseniz de, Windows Internal Database bileseni kurulmaz ve sizden WSS veritabaninin olusturulacagi ve depolanacagi sistemdeki mevcut SQL Server Instance adini girmenizi ister. Bu secenek genelde eger hali hazirda sistemde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise versiyonu kurulu ise ve WSS veritabanini da bu mevcut SQL Server üzerinde tutmak isterseniz kullanilir.


Eger sisteminizde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise urunu mevcut degilse WSS kurulumunu Basic secenegi ile yapip WSS veritabaninin Windows Internal Database üzerinde olusturulmasini ve depolanmasini saglayin. Tekrar ifade etmek gerekirse, Windows Internal Database üzerinde SQL 2005 Express sürümündeki 4 GB ya da MSDE üzerindeki 2 GB limitleri kaldirilmistir.


Bilginize,


 


Mesut ALADAG


Technology Director


Microsoft Certified Trainer


www.ITSTACK.com.tr | www.mesutaladag.com | www.cozumpark.com


 

 
Gönderildi : 21/12/2008 02:26

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hocam yazınızda dediğiniz gibi ben bu yazdıgınız yazıya ıstınaden advanced kurulumu gerçekleştirip  "Complete" seçeneği  şeçerek kurulumunu gerçekleştircem bu şekilde kurulum yapıldığında database limitsiz olarak kullana bilcez sanırım hocam.hocam son olarak sharapoin ıle ılgılı sıte oluşturma veya kurulum yapıldıktan hangı ıslemer uyganacakla ılgılı makale mevcutmu


 (Eger WSS kurulumunu yaparken Advanced Installation secenegini secerseniz de, Windows Internal Database bileseni kurulmaz ve sizden WSS veritabanının olusturulacagi ve depolanacagi sistemdeki mevcut SQL Server Instance adini girmenizi ister. Bu secenek genelde eger hali hazirda sistemde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise versiyonu kurulu ise ve WSS veritabanini da bu mevcut SQL Server üzerinde tutmak isterseniz kullanılır.)


 

 
Gönderildi : 21/12/2008 16:21

(@evrenayan)
Gönderiler: 33
Eminent Member

(@evrenayan)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Burada yazdığım başlıklar genel olarak MOSS kurulumu sonrası yapabileceğiniz ayarları barındırıyor. Normal şartlarda başarılı bir kurulum yaptıysanız ilk web applicationı yaratmadan önce yapmanız gereken iki konfigürasyon ayarı vardır zorunlu olan. Bu konfigürasyon ayarlarını yapana kadar Central Administration menüsü sol üst köşede "Server Configuration is Not Complete" mesajı veriyor olacaktır. Yapılması zorunlu olan bu ayarlar:



  • Central Administration > Operations menüsünde yer alan "Services on Server" bölümüne gitmek ve kullanmak istediğiniz servisleri aktive etmek.

  • Central Administration > Application Management menüsünde yer alan "Create or Configure this farms Shared Services" bölümü aracılığı ile SSP'nizi yaratmak. SSP search, excel servisleri, BDC gibi bölümleri kullanabilmeniz için yaratılması zorunlu ikincil ve paylaşımlı yönetim konsolunuzdur.

 
Gönderildi : 19/01/2009 02:06

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

bu bılgı ıcın tsk ederım hocam yannız bır sey sorcam ben wss turkcekullanıyorum once ıngılızce kurdum sonra turkce dıl paketını kurdum


daha sonra yonetım merkezıne gırdım ve web sıtesı olusturdum ve daha sonra sıte kolesyonu olustur dedım baslık ve urrl yazdım ve dıl paketı yuklu oldugundan turkce yı sectım yannız turkceyı sectıgımda asagıdakı kısımdan  ola n  iş birliği toplantılar kuruluş yayınlama gıbı seceneklerden sadece


iş birliği kaldı ben turkceyı sectıgımde neden bu secenekler kayboluyor hocam

 
Gönderildi : 19/01/2009 02:56

(@evrenayan)
Gönderiler: 33
Eminent Member
 

Bu WSS için de MOSS içinde pek normal bir davranış şekli değil. Sonuçta language pack sadece önyüz globalizationını sağlıyor. SP1 yüklemiş miydiniz sisteminize?


 Bu arada uyguladığınız yöntem bencede gayet doğru, çünkü full TR paket yüklendiğinde administration consoleları da Türkçe'leşiyor ve teknik bir insan için bazen ciddi anlaşılmaz menü isimleri demek oluyor. 🙂

 
Gönderildi : 19/01/2009 12:02

(@GURCANEFE)
Gönderiler: 1607
Noble Member
Konu başlatıcı
 

evet hocam kurulum yaptıgım cd sp1 lı cd  sızce turkcemı kullanmak daha mantıklı yoksa ıngılızcemı  wss kurarken turkcemı kurmak natıklı yada ıngılızcemı bır turlu karar veremıyorum ıngılızce kursam  sıte olusturcam zaman turkce dıl paketenı secıyorum  ama ıstedıklerım gelmıyor turkce kursam verdıgını degımler ıngılızce turkcenı bulmakta zorlanıyorum teknık dokumanlar hep ıngılızce

 
Gönderildi : 19/01/2009 16:10

Paylaş: