Forum

SUS Server & GP...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SUS Server & GPO (subeler arası)

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@guven.yildiz)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merkez ofis ile diğer subelerimiz arasındaki baglantı biraz yavas. yani serverlar arası hatlar yavas, dosya felan kopyalamak olum. şimdilik bu hattı yukseltemeyiz.


Bu not dan sonra sormak istediğim şey şu ki, merkezde sus server kullanıyorum. besir beyin yogun ilgisii sayesinde sus serverı ogrendim ve kurdum. ancak sus serverın diğer lokasyonlar için kullana bilecegim bi konsolu varmıdır(sus servere baglanan administrator console var tabiki de ben n guncellemeleri gece servera atsın sabah bilgisayarlar acılınca update etsin istiyorum). heryere sus mu kurcam ben ?


yada AD uzerine kursammı ne dersiniz.. (disk alanına ihtiyacımolcak, zaten kanı gibi çalışıyo)


bu tur durumlarda nasıl bi yol izlenir.


GP lerdede yasıyorum aynı şeyi.


bi policy olusturuyorum merkezde calısıyo ama subeler cekemiyo, bigun bi bakıyon almıs ayarları digergun yok almamıs.. heryer için ayrı ayrı policy mi olusturcamm.. Background-istanbul Background-Ankara mı diycem..


desktoplardaki arka plan resimlerini bi alıyo bi almıyo.. uyuzoldum bu işe..


 


kullanıcıların usb ve cd leri kapalı gpo tarafından. acmak için gpo nun aksini yazmamlazım. permissionları değiştiriyotum. ama o yazdıgım policy nin aktif olması 3 gun 🙂


 20 kerede restart etsem cekmiyo.. .


 


konu ilgili tecrubelerinizi Ayrıntılı Acıklamalı olarak paylasırsanız cok sevinirim ??? maliyet gerektiren seyleri kabullewndirmek cok zor, calısma prensiplerini değiştirerek hız kazandırmalıyım duruma..


 


 

 
Gönderildi : 10/11/2008 17:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Kaç adet şubeniz var?Her şube birer tane WSUS kurup,merkezdeki WSUS'u proxy olarak tanıtaiblirsiniz.Sonuç olarak şubelerdeki WSUS'lar kendi başına buyrul olarak değil de merkezdeki WSUS üzerinden çıkacaklar.Siz Update'leri approve veya decline yapmak için sadece merkezdeki WSUS'u kullanıcaksınız.

 
Gönderildi : 10/11/2008 20:50

(@guven.yildiz)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

5adet sube var.

 
Gönderildi : 11/11/2008 17:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Bence WSUS veya SUS  senaryosundan önce ilk olarak şubeler ile aradaki bu hatti bir şekilde iyileştirmeniz lazım.Update'den ziyade,yapmış olduğunuz ayarların merkezden çekilememesi gibi bir sıkıntı var.Ama illa ilk olarak WSUS diyorsanız.Her şubeye birer tane WSUS kurup merkez üzerinde çıkmalarını sağlıyabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/11/2008 18:30

(@guven.yildiz)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

serhad bey gosterdiginiz ilgi ve görüşleriniz için cok tesekkurler.. kafamda bişler kurdum sanki, sıkıntı olmadan uygulaya bilirsem işim hallolcak gibi..

 

cok tesekkurler.... 

 

 

 
Gönderildi : 12/11/2008 17:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

ok.Geri dönüş için teşekkürler...

 
Gönderildi : 12/11/2008 17:35

Paylaş: