Anasayfa » Forum

Domaindeki büt...
 

Domaindeki bütün kullanıcıların yerel disk c ve d diski gizlendi nasıl tekrar geri getirebilirim.  

  RSS
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Merhabalar çok araştırdım fakat herkes localde birşeyler yazmış. Domaindeki bütün kullanıcıların c ve d diski nasıl olduysa kayboldu. Arama çubuğuna c: yazınca girebiliyoruz fakat diğer türlü görünmüyor. GPO ayarlarında ne yapmış olabilirim ki bu ayarı değiştirmişimdir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alıntı
Gönderildi : 07/02/2019 12:49
Erdem Yağlıkara
(@erdemyaglikara)
Üye

Merhaba,

Aşağıdaki gpo ayarlarını kontrol edebillirmisiniz.

"kullanıcı yapılandırması - windows bileşenleri - dosya gezgini - belirtilen sürücüleri bilgisayarımda gizle"

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 13:03
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Erdem Bey merhaba,

Söylediğiniz durumla ilgili bir gpo oluşturmadım. Dolayısıyla gp management üzerinde bakamıyorum. Localde belki dediğiniz şekilde görüntülenebilir fakat birsürü kullanıcı var tek tek bakmam epey bir zaman alacak. Başka bir çözümünüz var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 13:18
Erdem Yağlıkara
(@erdemyaglikara)
Üye

Merhaba,

Ortamda kaç client mevcut? bu sorun tüm clientlarda varmıdır? Ou üzerinden policy basılmış olabilir mi? aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 14:29
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

O lokasyonda yaklaşık 50 tane bilgisayar mevcut. Göndermiş olduğunuz video'da gpo oluşturarak hide işlemi yapılmış fakat biz bu işlemi yapmadık. O işlemin tersini uygulayarak hiçbir sürücüyü engelleme diye gpo oluşturdum o da çalışmadı 🙂 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 15:14
Erdem Yağlıkara
(@erdemyaglikara)
Üye

Merhaba,

Mevcut yapınızı tam bilmemekle birlikte eğer spesifik ayar mevcut değilse aşağıdaki komutla gpo tarafını default ayarlara çekebilrsiniz.

dcgpofix

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 16:28
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Erdem Bey, vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Dediğinizi de denemiştim fakat o da çalışmadı 🙂 Aslında gpo tarafında bu durumla ilgili bir ayar yapmadım hatta mevcut olan bütün gpo ayarlarını da sildim. Hala birşeyler oturmuyor.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 16:34
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Bu arada aynı bilgisayarda admin kullanıcısıyla oturum açtığımda c ve d görünüyor. Kullanıcı profilleri ile alakalı bir sorun var sanırım. Kullanıcı profilinin gpo ayarları var ise defaulta çekmem için bir ayar var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 17:10
Erdem Yağlıkara
(@erdemyaglikara)
Üye

Merhaba,

Client tarafında gpupdate /force komutunu yaptığınızı düşünüyorum eğer bu şekilde çözüm alamıyorsanız ya bir adımı atlıyorsunuz yada başka bir durum mevcut.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 17:11
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Merhaba,

Evet Erdem Bey, gpupdate yapıyorum ama yine de herhangi bir gelişme yok. Son seçenek olarak kullanıcı profilini ad üzerinde silip tekrar oluşturmayı düşünüyorum. Bu sayede içerisinde varsa gpo ayarları silinir diye düşünüyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/02/2019 17:31
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Üye

Uygulanmış silinmiş gpo varsa bu çözüm olmayabilir. client'larda gpo listelediğinizde (gpresult /R ve /H) göremiyorsanız bunu yapan gpo baskılanmış ve uçurulmuş olabilir aksi kuralları basmadıkça yeni domain'e alınan veya client da gpo sıfırlamadığınız (webde kaynak bol) müddetçe görme ihtimali var.
Yani bunları da bulup deneyin. Diğer yazdıklarınız bunun local client bazlı birşey olmadığını düşündürüyor. AD SID uçurursanız client'da ki profil de uçar yedeklemediğiniz müddetçe kullanıcı dosyalarına erişemeyebilirsiniz dikkat.
Son olarak mantıki çözüm webden drive gizlemeyi sağlayan tüm reg, gpo kayıtlarını bulup bir gpo oluşturup basın düzelir ancak önce sorun kaynağını bulmak iyi olurdu.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 03:34
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="Okan ÖZTÜRK"]

Bu arada aynı bilgisayarda admin kullanıcısıyla oturum açtığımda c ve d görünüyor. Kullanıcı profilleri ile alakalı bir sorun var sanırım. Kullanıcı profilinin gpo ayarları var ise defaulta çekmem için bir ayar var mı?[/quote]

merhaba,

sorun kullanıcı seviyesinde ise, referans adreste belirtilen gpo policy'nin tam tersini uygulayın.

tüm domain kullanıcılarına uygulamak yerine, sadece belirli bir ou üzerinde test etmenizi öneririm.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 04:36
Abdullah Nalçacı
(@abdullahnalcaci)
Üye

Merkezi yönetime sahip antivirus politikanız yapıyor olabilir mi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 11:57
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Merhaba söylediğinizi denemiştim fakat olmadı 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 12:20
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

Sanmıyorum, çünkü dün kontrol ettim aynı ou'da başka bir bilgisayarda herhangi bir sorun yok. Sanırım bazı bilgisayarlarda bu sorun oluşmuş. Onu da anlayamadım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 12:22
Erkan GULMEZ
(@erkangulmez)
Üye

Yeni bir kullanici olusturup denediniz mi?

Belli ki computer degil user policy var.

Ustten baslayarak yeni kullanici ekleyin. Yani diyelim ki OU yapiniz su sekilde

 

users

   Departmanlar

      HR

      Servis

         Teknik

 

Yeni kullaniciyi once users OU'su icinde olustuurn ve deneyin sorun varsa ustten gelen bir policydir sorun yoksa, bir alt OUya tasiyin kullaniciyi ve tekrar deneyin, bu sekilde gidin ta ki sorunu gorene kadar. O noktada bakacaginiz yer tam belli olmus demektir.

Her yerde sorun var ise, bu kullaniciyi default users OU'su icine tasiyin organizasyonunuzdan ayri olarak. o zaman deneyin.

Bir de GP result yardimiyla uygulanan policyleri listeleyin bakalim neymis derdi

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/02/2019 19:39
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

[quote user="Erkan GULMEZ"]

Yeni bir kullanici olusturup denediniz mi?

Belli ki computer degil user policy var.

Ustten baslayarak yeni kullanici ekleyin. Yani diyelim ki OU yapiniz su sekilde

 

users

   Departmanlar

      HR

      Servis

         Teknik

 

Yeni kullaniciyi once users OU'su icinde olustuurn ve deneyin sorun varsa ustten gelen bir policydir sorun yoksa, bir alt OUya tasiyin kullaniciyi ve tekrar deneyin, bu sekilde gidin ta ki sorunu gorene kadar. O noktada bakacaginiz yer tam belli olmus demektir.

Her yerde sorun var ise, bu kullaniciyi default users OU'su icine tasiyin organizasyonunuzdan ayri olarak. o zaman deneyin.

Bir de GP result yardimiyla uygulanan policyleri listeleyin bakalim neymis derdi

 

 

[/quote]

 

Merhaba,

Tek ou üzerinde kullanıcılar mevcut. Bazı kullanıcılarda bu sorun yok iken bazılarında var. Sorunu anlayamadım. Dediğinizi deneyeyim ama bahsettiğiniz kadar açılmış ou yok. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/02/2019 13:36
Okan ÖZTÜRK
(@okanozturk)
Üye

[quote user="Turan COŞKUN"]

[quote user="Okan ÖZTÜRK"]

Bu arada aynı bilgisayarda admin kullanıcısıyla oturum açtığımda c ve d görünüyor. Kullanıcı profilleri ile alakalı bir sorun var sanırım. Kullanıcı profilinin gpo ayarları var ise defaulta çekmem için bir ayar var mı?[/quote]

merhaba,

sorun kullanıcı seviyesinde ise, referans adreste belirtilen gpo policy'nin tam tersini uygulayın.

tüm domain kullanıcılarına uygulamak yerine, sadece belirli bir ou üzerinde test etmenizi öneririm.

[/quote]

 

Merhabalar,

Bunu denemiştim olmamıştı fakat tekrar bir daha denemek istedim. Policy'nin tam tersini uyguladım, yani belirtilen hdd'leri gösterme değil de bütün diskleri göster seçeneğini seçtim. Çalıştı sorunum çözüldü. Bilgilendirmek istedim 🙂

 

Teşekkürler.

CevapAlıntı
Gönderildi : 15/02/2019 14:47
Turan COŞKUN
(@turancoskun)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="Okan ÖZTÜRK"]

Bunu denemiştim olmamıştı fakat tekrar bir daha denemek istedim. Policy'nin tam tersini uyguladım, yani belirtilen hdd'leri gösterme değil de bütün diskleri göster seçeneğini seçtim. Çalıştı sorunum çözüldü. Bilgilendirmek istedim :)Teşekkürler.[/quote]

hayırlı olsun, geri bildirim için teşekkürler.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/02/2019 17:48
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol