Forum

Server - Data Payla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server - Data Paylaşımı Sorunu

9 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
489 Görüntüleme
(@SuatKul)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Öncelikle sistemle ilgili kısa bir bilgi eklemek istiyorum. Server, Windows Server 2008 R2 Foundation işletim sistemini kullanıyor. Yaklaşık 15 kişilik active directory kullanıcısı var, grupları var; bazı kullanıcıların uzak masaüstü kullanma yetkileri de var v.s.. Bu server, data paylaşmak için kullanılıyor. Çok basit bir şekilde, bir klasör var ve bu klasörü paylaşıma açıyoruz (everyone + kullanıcı1, 2, 3, 4, ...). Daha alt klasörlerde gerekirse kullanıcıya özel paylaşım veriyoruz (klasör123-> sadece kullanıcı 8 için). Basit bir sistem ve çalışıyor.

Genel olarak sistemi tanımladıktan sonra sorunuma geleyim. Local (client deniyor galiba) bir bilgisayar servera bağlanmakta sorun yaşamıyor, active directorydeki kullanıcı adını ve şifresini servera bağlanırken girdiğinde zaten o hesapla paylaşımı özelleştirilmiş dosyalara erişebiliyor- olması gerektiği gibi-. Fakat bir bilgisayar var ki onda sorun yaşıyoruz.

Active direktoryde tanımlanan kullanıcı adı ve şifresini servera girişte sormuyor ve doğal olarak sadece everyone ile paylaştırılmış dosyalara, klasörlere erişebiliyor. Halbuki o bilgisayarı kullanan kişiye özel klasör ve dosyalar da var. Şu anlık - mecburen - o dosyaları da everyone şeklinde paylaşıma açtım ama bu sorunun da çözülmesi gerekiyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bu arada PClerin gelişmiş paylaşım ayarları da birbirlerinin aynısı.

Umarım konuyu doğru yere açtım, daha önceki konuları da inceledim sorunuma çare olacak bir post bulamadım bu yüzden buradan yardımlarınızı bekliyorum.

İyi günler dilerim.

 
Gönderildi : 13/04/2017 13:39

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

sorun olan bilgisayardaki işletim sistemi ve sürümü nedir acaba

home edition gibi bir şey olabilir mi ?

 
Gönderildi : 13/04/2017 14:06

(@SuatKul)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Win10 Home Single Language - 64 bit. Diğer PClerde de aynı işletim sistemi var, onlarda sorun yaşamıyoruz Vasvi Bey.

 
Gönderildi : 13/04/2017 14:14

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

GPO ile bir kısıtlama yapmış olma ihtimaliniz var mı? Dosya paylaşımı için NAS kullanmayı neden tercih etmiyorsunuz. Bir makale yazmıştım NAS yapımı ile ilgili. Siteye gönderdim. Uygun görülürse yayınlacak.

http://www.zulfumehmet.com/ucretsiz-nas-kurulumu/  

 

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 13/04/2017 14:31

(@SuatKul)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler cevabınız için Zülfü Mehmet Bey.

Daha önceki ITci arkadaşların kurmuş olduğu bir sistem bu, ben de bu konularda pek bilgili değilim açıkçası. Bu yüzden bu sistemi yeni ITci arkadaşlar aramıza katılana kadar çalışır halde tutmaya çalışıyorum sadece. Serverdan GPO olayına baktım "etki alanı kullanıcısı hesabıyla oturum açmalısınız" diyor. Etki alanı falan da mevcut değil anladığım kadarıyla. İhtiyacım olan PCnin active directorydeki belirli kullanıcı olarak data klasörüne erişmesi.

 
Gönderildi : 13/04/2017 14:58

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 731
Prominent Member
 

Peki şifre istemeyen bilgisayar domaine dahil mi?

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 13/04/2017 15:14

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

Peki şifre istemeyen bilgisayar domaine dahil mi?

home edition işletim sistemleri domaine dahil olmaz

muhtemelen diger clientler pro veya ultimate diye tahmin ediyorum

home editionda malesef kullanıcı sifre sordurma gibi (paylaşıma girerken ) bir şansınız yok.

 

 

 
Gönderildi : 13/04/2017 15:22

(@mucahityilmaz)
Gönderiler: 498
Honorable Member
 

İşletim sistemi home edition ise ve serverda bu bilgisayarı kullanacak kişi için user oluşturulmuşsa, aynı user ve şifre ile client pcde de user oluşturursanız ortak alanda bulunan sadece yetkisini verdiğiniz dataya erişebilir bu şekilde.

 
Gönderildi : 13/04/2017 15:37

(@SuatKul)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Sorunumu çözdüm. Belki birilerine faydalı olur diye buraya da iliştiriyorum. Sorun yaşanan clientten daha önce servera bir bağlantı gerçekleşmiş. Kayıtlı bir şifre mevcutmuş (windowsun sürümünden olabilir "bu kimlik bilgilerini düzenleyebilir veya silebilirsiniz" seçeneğini göremiyorum hala). bunu command prompttan bütün kayıtlı şifreleri silerek temizledim (net use /delete *). bunu sanırım uzak masaüstü bağlantısı'nın arayüzünden de yapabiliyoruz ama dediğim gibi daha önce bu kısım da sıkıntılıydı. net use ile bütün kayıtlı şifreleri sildikten sonra \\serveradı\xbağlantı ya girdiğimde bu sefer şifre sordu. istediğim kullanıcının kullanıcı adı ve şifresini girdiğimde sorunum çözüldü. Mesela bu sorun çözüldükten sonra uzak masaüstü bağlantısına girmek istediğimde de orada şifresini girdiğim kullanıcı da görünüyordu. hepsi birbiriyle bağlantılı sanırım.

Pek iyi anlatamadım biliyorum ama uzmanlık alanım dışında olan bu konuda elimden geleni yaptım. İyi günler dilerim.

 
Gönderildi : 05/05/2017 18:22

Paylaş: