Forum

Terminal Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server 2012 R2...

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
729 Görüntüleme
(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

SAP kullancilari için Terminal server kurulumunu asagidaki gibi yaptik :
tse1 : RDS Session Host, Connection Broker ve Web Access
tse2 : RDS Session Host ve Web Access
tse2 : RD Licensing

Uygulamaya RDP ve Web Access uzerinden sorunsuz erisiyoruz ancak Web Access ssl konfigurasyonunda status error gozukuyor.

Daha onceden server'in hostname'ini içermeyen bir sertifika yuklenilmisti, onu revoke edip yeni bir ssl sertifikasi yukledim ancak konfiguration'da status error ve state warning olarak goeukuyor.

Bunu nasil duzeltebiliriz ?

DNS 'in Round Robin ozelligini kullanarak yuk dengeleme  yapiyoruz, Connection Broker rolu zorulu oldugu için tse1 uzerinde yukledik ancak konfigure edilmedi ( MSSQL kurulu degil), bildigim kadariyla bu rol Cluster için gerekli bu sekildeki bir yuk dengeleme durumundada konfigure edilmeli mi ?

Son olarak SAP uygulamasini terminal server cozumu ile kullanan var ise; SAP Logon uygulamasina baglanirken kulalncilarin kendi lokal disklerini kullanmalarini istiyoruz.

Burada SAP 'nin çalismalari kullanicinin server'daki profiline degilde lokal diskindeki profiline kaydetmesini nasil saglayabiliriz ?

Yardimlariniz için simdiden tesekkur ederim

 
Gönderildi : 29/09/2016 20:05

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba, 

Web access uygulamanızı web üzerinden yayınlamak yani web üzerinden kullandırtmak için bir çözüm servisi. Bu çözümü kullanmayacaksanız web access yapılandırmanız gerekmiyor. 

Sunucuya baglanırken kullanıcı mstsc'de kendi diskinide götürürse baglantı esnasında çalışmasını kayıt ederken kendi diskini seçebilir.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 05/10/2016 15:21

(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Aslinda Web Access kullanilmayacak ancak yapilandirmisken bu sekilde biraklmak istemedim...

rdp dosyasinda client'in C:\ diski baglansin seklinde yapilandirdik ancak SAP uygulamasi dosyalari kullanicinin Server uzerindeki profilinde tutuyor ?

Bunu nasil duzenleyebiliriz ?

 
Gönderildi : 05/10/2016 16:07

(@OzcanSAHIN)
Gönderiler: 198
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Ayni sorunu yasayanlar çozum ;

"rdp dosyasinda client'in C:\ diski baglansin seklinde yapilandirdik ancak SAP uygulamasi dosyalari kullanicinin Server uzerindeki profilinde tutuyor ?"

SAP'nin kullanicinin urettigi veya disaridan SAP ye aktardigi dosyalari kullaninin server'daki profiline yuklemesi yerine kendi lokalinda tutumasi için : Terminal Server'larin Registery'sinde "SapWorkDir" adinda Expandable String yaratip SAP'de import/export yapilacak dokumanlarin path'ini giriyoruz. Burada kullanicinin Kendi PC'sindeki Documents'i istedigimizden :

\\tsclient\C\Users\%username%\Documents\SAP\SAP GUI

http://go.sap.com/documents/2014/10/5c33d352-5a7c-0010-82c7-eda71af511fa.html

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 20/10/2016 14:26

Paylaş: