Forum

Yedekleme Hakkında ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yedekleme Hakkında Fikirleriniz

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
492 Görüntüleme
(@yasinyildiz-2)
Gönderiler: 27
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Öncelikle konuıyu nereye açacağımı başlık olarak göremediğim için buraya açmak istedim umarım uygundur.

Yapıda veam backup kullanıyorum backuplar sorunsuz 10 tb alanda 20 günlük olarak saklanıyor.

İso standartlarına göre backupların ofis dışarısında saklanması için yönetimden böyle bir talep aldım.

Bu konu hakkında fiziksel olarak bir harddiske çekip yöneticiyemi teslim ediyorsunuz ?

Azure backup maliyetleri hakkında fikirlerinizi almak isterim veya bir datacenter ile anlaşıp haftalık olarak datacenter transfer etmem dahamı uygun olur?

 

Sizinde kullandığınız teknolojileri belirtebilirseniz yol gösterici olacağına eminim örnek (cloud saklama - datacenter - fiziksel harddisk ile yöneticiye teslim edilmesi gibi maliyet ve güvenlik açısından en uygun ve güvenli saklama yöntemi nelerdir sizce ?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 08/09/2016 13:26

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Merhaba, bu konuda benim önerim sizin risklerinizin hesaplanması olacaktır. Örneğin veritabanınızın olduğu sunucunun veya mail sunucunuzun yedeği daha öncelikli olurken içerideki bir uygulamanın bulunduğu sunucunun önceliği daha düşük olabilir, bunu da ön plana alarak. Günlük olarak içerideki bir storage e bu sanallaştırma ortamınızın üstünde durduğu storage değil ama. bir kopyasını akşam eğer başka bir lokasyonunuz varsa oraya gönderilmesi. Verinizin önemliliğine göre de örneğin ben aylık olarak veritabanı sunucumun yedeğini dvd ye çekerek patrona teslim ediyorum o da evde ki kasasına götürüp koyuyor. veritabanı sunucusundaki 1 aylık kayıp benim için telafi edilebilir bir kayıptır. siz de bu kriterleri değerlendirerek kendi yedekleme planınızı oluşturabilirsiniz. Önemli olan yedeğin 3 farklı yerde olması, 1 şirket içerisinde, 2 farklı lokasyonda (datacenter ya da farklı bir lokasyonunuz varsa oraya replike edilebilinir.) 3 dvd ya da disk le (bu uygun olan yöntem tabi, azure ya da farklı bir şehir/ülke ye de replike edebilirsiniz)

 
Gönderildi : 09/09/2016 13:51

Paylaş: