Forum

File Server Yetki Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File Server Yetki Yönetimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
844 Görüntüleme
(@birolbenli)
Gönderiler: 115
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

şirketimizde departmanların ayrı ayrı klasörlerinin bulunduğu file server'ımız var. Bunların en kök klasörlerinin yönetimini departman müdürlerine vermek istiyoruz. Eğer varsa klasör erişim taleplerinin de doğruda o klasörün owner'ı yani departman müdürüne gitmesi için bir sisteme ihtiyacımız var.

Konu hakkında bilgisi ya da tavsiyesi olan var mıdır?

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/06/2016 14:28

(@alper-yazgan)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Merhaba,

Klasör yetkilendirmelerini ve klasör sahipliklerini ilgili departman yöneticilerine klasörün özelliklerindeki güvenlik sekmelerinden ayarlayabilirsiniz. Bu kısmı tamam. Diğer yönetim için basit yöntem : 

  • Departman yöneticilerine ilgili dosya sunucusu üzerinde uzak masaüstü ile bağlanma yetkisi verin, local admin vermeseniz bile klasör sahibi onlar olduğu için, klasörde yetkilendirme yapabileceklerdir. Tabi bunun için öncelikle nasıl yapıldığını kendilerine göstermeniz gerekiyor.

Erişim talebinin doğrudan departman yöneticisine gitmesi gibi bir durum, iş akışı demektir. Bu iş akışını manuel olarak sunucu üzerinde sağlayamazsınız. Yetki isteyen kullanıcıların klasör sahiplerine yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Yani bu bir sistem değil, işleyiştir aslında.

 
Gönderildi : 30/06/2016 01:11

Paylaş: