Forum

domain hesabi ayarl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

domain hesabi ayarlari

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
474 Görüntüleme
(@alpayakyol)
Gönderiler: 122
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

herkese selamlar,

su sekilde bir istegim var.

bir kampusteki butun ofis bilgisayarlarina sadece domain hesabi ile girilmesini sart kosmak istiyoruz.

yeni bir bilgisayara domain hesabi ile login olan bir kullanicinin default ayarlarini bilgisayar basinda yapmak gerekiyor.

mesela google tarayisicina bazi extensionlari yukleme,homepage belirleme.Windows arayuzunde bazi ayarlari yapma,mesela  system restore un aktive edilmesi vs gibi belli bazi standart islemler.

bu islemlerin hepsini her bilgisayarda tek tek yapmak uzun zaman aliyor ve yorucu oluyor.Bunun yerine butun bu ayarlari bir kullanici profili yada adi herne olacaksa o tur bir sistemle kaydedip her kullaniciya uygulama imkani var mi ?

 

 
Gönderildi : 12/05/2016 15:57

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 480
Honorable Member
 

Tabi ki, domain ortamını kurduktan sonra bilgisayarlarınızı domaine alın. Gerekli kullanıcı açma işlemlerinden sonra domain bazında policy uygulayabilirsiniz. Forumda birçok sıfırdan kurulum makalesi ve bu işlemler mevcut. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, daha da detaylandırırsanız yapcağınız adımları yazabilirim. 

 
Gönderildi : 12/05/2016 16:55

(@alpayakyol)
Gönderiler: 122
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

hizli cevap icin tesekkurler.

bilgisayarlar zaten domainde ve kullanicilar da hazir,kullanici hesaplari firewall cihazi uzerinden internete girme icin kullaniliyor su an.

ama ayni zamanda da bilgisayara login yapmak icin kullanmak istiyoruz.

Daha detayli derken ne tur bilgiler lazim? 

 

 
Gönderildi : 12/05/2016 17:28

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 480
Honorable Member
 

Eğer bilgisayarlarınız domain ortamında ise, zaten oluşturduğunuz kullanıcılarla oturum açabilirsiniz.

Local hesapları ise policy ile disable hale getirebilir veya direk silebilirsiniz.  http://www.serhatakinci.com/index.php/gpo-ile-local-grouplara-yeni-kullanici-ekleme-ad.html

Kullanıcılar için uzaktan ayar uygulamak içinde domain controller makineniz üzerinden policyler uygulamanız gerekmektedir.  https://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2012/07/15/windows-server-2012-group-policy-management-console-gpmc.aspx

 

Policy ve lokal kullanıcılar ile ilgili birkaç makale linki paylaştım yukarıda. Makale kısmına göz atarsanız çok bilgi var. Eğer sormak istediğiniz sorular olursa buraya yazarsanız bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca server yönetimi ile ilgili 2 ciltten oluşan Mesut hocanın kitabı var, muhakkak tavsiye derim. 

http://www.dr.com.tr/Kitap/Windows-Server-Sistem-Yonetimi-1-Cilt/Mesut-Aladag/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000668614

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 13/05/2016 02:08

(@alpayakyol)
Gönderiler: 122
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Yukardaki makaleler benim yapmak istedigim islere hitap etmiyor.

GP yonetimi ile ilgili bir makele.

Istedigim seylerin yapilabildigini pek zannetmiyorum zaten,bir ihtimal bakiyorum olur mu diye.

Benim esas istedigim konu,herhangi bir kullanici domain hesabi ile bilgisayara giris yaptigi zaman yapmak gereken ayarlari kaydedip diger kullanicilara da uygulamak.Dolayisiyla her kullaniciyi domain hesabi ile bilgisayara login yaptirdigimizda ayni ayarlari yapmak zorunda kalmamak.

 

 
Gönderildi : 13/05/2016 08:47

Paylaş: