Forum

Windows 2008 Disk B...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2008 Disk Büyütme basic to dynamic disk uyarısı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,762 Görüntüleme
(@kemalkocak)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba 

 

windows 2008 de işletim sistemi olmayan sürücüyü büyütmek istiyorum disk tipi basic disk işlemin sonuna geldğim de şu şekilde uyarı geliyor ;

The operation you selected will convert the selected basic disk(s) to dynamic disk(s). If you convert the disk(s) to dynamic, you will not be able to start installed operation systems from any volume on the disk(s) (except the current boot volume). Are you sure you want to continue?

 

bu uyarının sebebi ve cözümü nedir ? mevcut uyarı da devam etmemin ne gibi sonuçları olur.

 

teşekkürler

 
Gönderildi : 01/03/2016 17:49

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Tam olarak işlem yaptığınız sistem üzerindeki Disk Management yapısını ve yapmak istediğinizi detaylandırıp anlatır mısınız?

DISK OPERASYONLARINA AIT GENEL BİLGİLENDİRME

Disk büyütme işlemleri sadece aynı logic disk üzerinde basic ve sırali yani devam eden kısmına karşılık gelen alan için yapılabilir.

Örnek vermek gerekirse; Sunucu üzerinde 1 adet 500 GB lık disk takılı olduğunu düşünelim. "Disk Management" üzerinden baktığınızda Disk 0 hizasında aşağıdakileri gördüğünüzü düşünün (partition görünümü)

1)  350 MB System Reserved

2) 100 GB C harfli volume

3) 100 GB D harfli volume

4) 50 Gb bos

5) 100 Gb E harfli volume

6) 30 Gb boş

Buraya göre şu işlemleri yapabilirsiniz.

a) D diskin üzerinde sağ tıklayıp extend dediğinizde 50 Gb daha büyütebilirsiniz. Fakat 6 volume deki 30 ile birleştiremezsiniz.

b) E diskin üzerinde sağ tıklayıp extend dediğinizde ise sadece 30 görülür.

c) C diskini büyütmek istiyorsunuz ama D diski tarafından önü kapalı ne yapacaksınız? Bu durumda tek yapılacak işlem D nin yedeği alınıp d silinir ve C üzerinde sağ tıklayıp büyütmek istediğimiz alan kadar büyütülür. Sonra kalan kısım için D oluşturulup yedek kopyalanır.

Eğer bilgisayar üzerinde ikinci bir harddisk takıp mevcut disklerden birini büyütmek isterseniz;

d) Yukarıdaki örnekneği kullanırsak basic olarak tanımlı hard disk üzerinde E harfli partition'ı büyütmek istiyoruz fakat hard disk üzerinde yeterli alan yok. ikinci hard disk taktık büyütebilir miyiz? HAYIR diskler arası işlem yapılabilmesi için dinamic olmalı. İşletim sistemi dinamiğe kurulması sıkıntılı olduğundan bu işlem yapılamaz

e) Dinamik formatlı hard disk üzerindeki bir partion'ı ikinci takacağımız hard disk üzerinde mirror disk yaparak büyütme YAPILABİLİR

 
Gönderildi : 02/03/2016 21:01

Paylaş: