Forum

freamwork kurulumu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

freamwork kurulumu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
523 Görüntüleme
(@mehmet-ali)
Gönderiler: 337
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba forumları çok araştırdım ama bir türlü gpo ile freamwork yüklenmesini gerçekleştiremedim. Bu yüzden bu konuda tecrübe sahibi uzmanların tavsiyelerde bulunup bizi büyük bir iş yükünden kurtarabilirsiniz. Yoksa tek tek yüklemek zorunda kalacağız.

Yaklaşık 100'e yakın client' a windows 7 işletim sistemi var bunların hepsi user yetkisinde domaine üyeler, birkaç programın çalışabilmesi için freamwork 4 sürümünün yüklenmesine ihtiacımız var, bu konuda ne yapabilirm.

 

Denediğim bir yöntemde; http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40779 web sitesinden freamwork 4 standalone paketini indirip rarla açtıktan sonra  serverda domain userlara okuma yetkili olarak paylaşıma açtım içerisindeki netfx_Extended_x86.msi uzantılı dosyayı gpo software üzerinden assign ederek dağıttım ( computer ve user kısımlarından farklı farklı veya aynı anda denedim). Sonuç maalesef değişen birşey olmadı. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ilginiz ve zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 20/10/2015 16:03

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

merhabalar paylaşımı userlara değil everyone read şeklinde paylaşıma açmanız gerekir öncelikle

ve kurulum icin msi pakedini computers OU'suna assign etmeniz gerek

aşağıda bir anlatım mevcut fakat türkçe değil malesef.

http://www.itninja.com/blog/view/deploy-net-dot-net-4-5-1-via-gpo

http://www.adminarsenal.com/admin-arsenal-blog/deploy-net-4

 

 
Gönderildi : 28/10/2015 14:46

Paylaş: