Forum

WDS'yi uzak sunucu ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WDS'yi uzak sunucu üzerinden kullanabilme...

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@enginoguzlar)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Değerli üstadlar. Malum yerel ağda WDS ile harika işler yapılabiliyor. Acaba uzak bir sunucu kiralanarak WDS ayarlamaları yapılsa, yine uzaktan bilgisayarlarımızı ki nerde olduklarının önemi yok formatlayabilmek mümkün olurmu? Mantıken böyle bir şey mümkünmüdür?

Amacımız yanımızda format cd'si dolaştırmaktan bıkmış kişiler olarak internet bağlantısı olan her bilgisayarı dileğidimiz yerde formatlayabilmek.

Hepinize şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... 

 
Gönderildi : 16/11/2013 09:40

(@AyhanKOSOGLU)
Gönderiler: 112
Estimable Member
 

Selamlar ;

 Ayar kısmını geçtim direk şunu hatırlatayım size yerel ağ üzerinde minimum 100 mb. hız ile bağlısınız sisteme,  internet olan bir yerde genelde türkiye standartlarında  bulacağınız hız 5 - 6 mb download / 512 Kb. Upload = o kurulum bütün ayarlar yapılıp bir şekilde başlatılabilse bile bitmez : )
Tabi cihazın wds sunucuya erişimide başka bir dert.

Usb belleklerden kurulum imkanınız mevcut. Bir usb bellek üzrine kurmak istediğiniz işletim sisteminin isosunu aktarırsanız kurulum medyası olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak isterseniz aktarım için buradan ilgili programa erişebilirsiniz. http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

 

 
Gönderildi : 16/11/2013 10:27

(@enginoguzlar)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam USB'den format problem değil. Değerli bir öğrencim, düşünmüş taşınmış wds'yi kullanarak herhangi bir yerden format atabilme konusu kafasına takılmış. Teknik olarak wds internet bağlantısı olan herhangi bir yere istek gönderebiliyormu yada istek alabiliyormu?

 
Gönderildi : 26/11/2013 12:36

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

wds ile internet uzerinden kurulum biraz zor

cunku yerel agınızda dhcp tarafına wds için bazı parametreler ekliyorsunuz 

bunu her ip aldığınız yerde yapma şansınız yok , symantec ghost , windows image , acronis gibi programlar ile bu tip bir yapılanma yapılbilir ama

üstteki mesajda da dendiği gibi bizdeki internet altyapısı ile ne kadar sağlıklı olur kısmı tartışılır.

 

 
Gönderildi : 26/11/2013 13:05

(@abdullahissever)
Gönderiler: 86
Trusted Member
 

Böyle bir şey zor, direk internet üzerinden olmaz. Arada IPSec vpn var ise ve dhcp tarafından option yapılırsa yapılabilir.  Bu söylediklerimin dışında olmaz.

 
Gönderildi : 28/11/2013 01:17

Paylaş: