Forum
Merhaba arkadaşlar;
Windows server 2008 R2 işletim sistemine active directory kurulumunu yaptım.Kullanıcıları oluşuturuken kullanıcı şifreyi değiştiremez seçeneğini kaldırdım.Terminalleri ayarladım.Fakat terminaller üzerinden şifre değişikliği yapamıyorum. " parola güncelleştirilemiyor. yeni parola için sağlanan değer etki alanının parola gereksinimlerini karşılamıyor " uyarısı alıyorum.Parola ilkesi ayarlarını değiştirdim.Karmaşıklık gerektir seçeneğini iptal ettim.fakat terminallerden şifreyi değiştiremedim(Ctrl+Alt+Del seçeneğinden).Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
client tarafında gpupdate /force komutunu deneyebilirsiniz
ayrıca , değişiklik yaptığınız gpo'nun oldugu OU altinda clientlerinizin oldugundan emin olmanız gerek öncesinde
client tarafında gpupdate /force komutunu deneyebilirsiniz
ayrıca , değişiklik yaptığınız gpo'nun oldugu OU altinda clientlerinizin oldugundan emin olmanız gerek öncesinde
gpupdate /force komutunu serverda uygulamıştım.Terminallerde de uygulayayım ayrıca ou nedir anlayamadım:(
Organizational Unit (OU):
Active Directory içinde kullanıcı, bilgisayar ve diğer nesneleri mantıksal olarak gruplamak için kullanılan bir klasör yapısıdır. Yönetimi kolaylaştırır ve belirli gruplara ayrı ayrı yetki veya politika (GPO) uygulanmasını sağlar.
Çok teşekkür ederim gpupdate /force komutu ile sorunum çözüldü. Teşekkürler
rica ederim