Forum

domain server ı for...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

domain server ı format atıp yeniden kurmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
362 Görüntüleme
(@osmandurmus)
Gönderiler: 298
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhabalar;

domain sunucuda donma meydana geldiği için virüs den şüphelendim ama birçok programla tarama yaptım ama bir şey bulamadı güvenli modda dahil açılmadığından yeniden kurayım diyorum.

sistemimizde bir adet de erp server var kullanıcılar logoyu çalıştırıyorlar ama domain server kapalı olduğunda logoyu açmaya çalıştıklarında kullanıcı adı soruyor ve dolayısıyla çalışmıyor ki ondan önce kullanıcılar oturumlarını nasıl açabilecekler bu durumu çözerek nasıl domaini yeniden kurabilirim pazar gününe denk getirsem aynı isimde yeniden kursam ve kullanıcılarını oluştursam acaba kullanıcı profilleri değişmeden oturum açabilirler mi ben sanmıyorum doğrusu çok önemli ve acil bir konu olduğu için sizden rica ediyorum bu konun çözümü için. 

 
Gönderildi : 15/03/2013 00:23

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhaba,

DC yi yeniden kurup o kadar ayarı sıfırdan yapmak yerine, ikinci bir domain controller kurup tüm rolleri üzerine alıp ardından dhcp den (eğer dc de ise yeni dc nize de dhcp kurup) tüm client lara dns sunucu olarak yeni dc yi gösterebilirsiniz. Ardından sistemin çalıştığından emin olduktan (replikasyonların tamamlanması vs) sonra problem yaratan dc nizi domain controller lıktan düşürürsünüz. Sonra isterseniz o sunucuyu sıfırdan kurabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 

 
Gönderildi : 15/03/2013 01:24

Paylaş: