Forum

Kullanıcılar masa&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcılar masaüstünden belge silemiyor

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@dogakaya)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar 3 gündür bir sorunum var. Formatlayıp yeni kurduğum pclerde kullanıcılar masaüstünde belge yada klasör oluşturabiliyor fakat silemiyor. Şu 1 hafta içinde hiçbir değişiklik yapmadım. Grup policy olarak kullanıcıların program yükleyememe ve ip adreslerini değiştirememe kısıtlaması var. Admin ile girip kullanıcının desktop klasörüne full yetki vermeme rağmen gene düzelmedi. Böyle bir sorun yaşayan olupta çözüm bulan arkadaş varsa yardımını bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 01/03/2013 20:47

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

kullanıcıların masaüstlerinde okuma ve yazma izinlerinin olup olmadığını, c:\users\kullanıcı\desktop üzerinde sağ tıklayıp, security sekmesindeki advanced butonuna tıklayıp açılan penceredeki effective permissions sekmesiyle kontrol edin.

 full yetki vermiş olmanıza rağmen inheritance kapalıysa aşağıdaki klasörlere erişmemiş olabilir.

ayrıca bu yapıda profile redirection gibi bir özellik kullanıyormusunuz?

 
Gönderildi : 02/03/2013 00:23

(@dogakaya)
Gönderiler: 42
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İzinleri kontrol ettiğimde full yetki var. Effective permissions u da kontrol ettiğimde kullanıcıda full yetki var. Inheritance yi de kontrol ettim kapalı değil. Profil rediction gibi bir özellik kullanmıyorum.

Şunu belirtmek istiyorum domainde şuan mevcut kullanıcılar user grubuna üye ve bunlarda sorun yok masaüstünden belge silebiliyorlar. Bu sıkıntı şöyle ortaya çıkıyor ; ya yeni bir kullanıcı eklediğimde yada mevcut pcyi domainden atıp tekrar aldığımda. Kullanıcı masaüstünden bişey silmeye kalktığında izniniz yok uyarısı veriyor. Denemek için " deneme " diye bi kullanıcı oluşturdum admin yetkisi verdim onunlada girdiğimde yine silmeye izin vermedi.

 
Gönderildi : 02/03/2013 13:39

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

durum hakkaten garipmiş .aslında profil denilen klasör şahsa özel olduğu için zaten securtiy ayarlarıyla oynamaya gerek kalmadan kullacının her alt klasörde sorunsuz yetki sahibi olması lazım.

domaine sorunsuz sokup, yepyeni bir kullanıcıyla sorunsuz giriş de yapabildiğinize göre domain üzerinde de bir sorun olmaması lazım. ama yine de dcdiag ile domain sağlık kontrolü yapabilirsiniz.

pclerin domainden çıkarıldıktan sonra ad users computersdaki hesap kayıtlarının da pasifleştiğini doğrulayın.

domainden çıkarma ve tekrar sokma sebebiniz nedir? acaba virüs kaynaklı bir durum olabilir mi kontrol ettinizmi?

 
Gönderildi : 02/03/2013 18:13

Paylaş: