Server 2008 R2 SP1 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 R2 SP1 çok yavaş açılıyor..! (Çözüldü)  

  RSS
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

Arkadaşlar müşterimiz için yeni aldığımız HP ML350p Gen8 server harici olarak SSD disk taktık ve bunun üzerine Server 2008 R2 SP1 kurdum. driver ve windows güncellemelerini bitirdim. Açılış kapanış verdiği tepkiler çok iyi. Fakat active directory kurduktan sonra sistemin açılması neredeyse 15-20 dakika sürüyor. Sorun ne olabilir? Sistem açıldığında gayet normal ve hızlı çalışıyor, herhangi bir sorun yok ama yeniden başlattığımda açılması çok uzun sürüyor. Donanım olarak çok iyi makine ve üzerinde 2 CPU var. Donanım olarak sıkıntısı yok diye düşünüyorum. Sizce nerede sorun olabilir?

Alıntı
Gönderildi : 30/01/2013 13:36
Murat Koseoglu
(@muratkoseoglu)
Üye

Merhaba Serkan Bey

 Bununla ilgili bir sorun yok diye düşünüyorum.Sonuçta server genelindeki tüm bilgileri kendine çekiyor.Bizdeki AD nin başalamasıda yaklaşık 10-15 dakika sürmekte.Bana göre normal bir süre 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 13:40
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

Cevabınız için teşekkürler Murat Bey;

Bir kaç müşterimizde daha kurulu 2008 server onlarda açılış süresi bu kadar uzun sürmüyor. bana garip geldi böyle donanımı yüksek olan bir cihaz da. Siz bu açılma süresi normal ileride bir sıkıntı çıkarmaz diyorsanız çok önemsemiyorum o zaman bu yavaş açılma sorununu.

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 13:48
Bora YILDIZ
(@borayildiz)
Üye

benzer bir sorunu bende yaşadım

eğer birden fazla dc var ise aynı site içerisinde bulunan bir dc yi dns server kısmına ekleyip dener misiniz.

ayrıca sunucu dns ine hem kendi ip sini hem 127.0.0.1 loopback ip sini yazar mısınız?

bu şekilde yaptıktan sonra benim yapımda dc restart ı 1 dk sürmüyor.

hatta bununla ilgili bir microsoft KB article vardı ancak şu anda bulamadım

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 13:54
Murat Koseoglu
(@muratkoseoglu)
Üye

Rica ederim Serkan Bey

Bizdeki yapı biraz karmaşık.Kullanıcı ve server sayısı biraz fazla.Ben ona bağlıyorum.Tabi sizin yapı nasıldır bilemiyorum ama bahsettiğiniz server çok sağlam bir yapıda.Başka bir sorunda olabilir tabi. Ama Bora Bey'in dediği ayarları uygulayıp sorununuzu çözebilirsiniz. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 14:43
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

[quote user="Bora YILDIZ"]

benzer bir sorunu bende yaşadım

eğer birden fazla dc var ise aynı site içerisinde bulunan bir dc yi dns server kısmına ekleyip dener misiniz.

ayrıca sunucu dns ine hem kendi ip sini hem 127.0.0.1 loopback ip sini yazar mısınız?

bu şekilde yaptıktan sonra benim yapımda dc restart ı 1 dk sürmüyor.

hatta bununla ilgili bir microsoft KB article vardı ancak şu anda bulamadım

[/quote]

Dediğiniz gibi yaptım ama değişen bir şey olmadı. 17 dk oldu hala açılmaya çalışıyor 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 16:25
Bora YILDIZ
(@borayildiz)
Üye

2. bir dc var mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 16:32
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

Hayır yok, makineyi tam olarak devreye almadım. serviste ön kurlumlarını yapıyorum. sadece geç açılma sorunu var. Forum haricinde bazı arkadaşlara da sordum geç açılması normal diyorlar AD'den sonra. Bilmiyorum bana anormal geliyor bu kadar geç açılması

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 16:39
Ersin CAN
(@ersincan)
Kıdemli Üye

Bu sure bencede tek DC bulunan bir yapida normal karsilanmali. Ortamda ADC kurdugunuzda bu sure emin olun yari yariya dusecektir tabi her iki sunucudan birisi UP oldugu taktrde 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/01/2013 17:05
Efe Sülükçü
(@efesulukcu)
Üye

[quote user="Bora YILDIZ"]

benzer bir sorunu bende yaşadım

eğer birden fazla dc var ise aynı site içerisinde bulunan bir dc yi dns server kısmına ekleyip dener misiniz.

ayrıca sunucu dns ine hem kendi ip sini hem 127.0.0.1 loopback ip sini yazar mısınız?

bu şekilde yaptıktan sonra benim yapımda dc restart ı 1 dk sürmüyor.

hatta bununla ilgili bir microsoft KB article vardı ancak şu anda bulamadım

[/quote]

bu kısma ek olarak dns sunucu üzerinde sağ tıklayıp özelliklerdeki interfaces tabında yalnızca ipv4 ipniz üzerinden gelen istekleri karşılamasını sağlamanız da duruma etki edebilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/01/2013 01:49
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

[quote user="Efe Sülükçü"][quote user="Bora YILDIZ"]

benzer bir sorunu bende yaşadım

eğer birden fazla dc var ise aynı site içerisinde bulunan bir dc yi dns server kısmına ekleyip dener misiniz.

ayrıca sunucu dns ine hem kendi ip sini hem 127.0.0.1 loopback ip sini yazar mısınız?

bu şekilde yaptıktan sonra benim yapımda dc restart ı 1 dk sürmüyor.

hatta bununla ilgili bir microsoft KB article vardı ancak şu anda bulamadım

[/quote]

bu kısma ek olarak dns sunucu üzerinde sağ tıklayıp özelliklerdeki interfaces tabında yalnızca ipv4 ipniz üzerinden gelen istekleri karşılamasını sağlamanız da duruma etki edebilir.

[/quote]

Bu bahsettiğiniz ayar nerede. Ben göremedim.  Roller bölümündeki DNS'ten bahsediyoeruz değil mi?

 görüntü

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/01/2013 12:41
Efe Sülükçü
(@efesulukcu)
Üye

arabirimler sekmesinden yapılabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/01/2013 14:29
serkanalibasoglu
(@serkanalibasoglu)
Üye

Değerli arkadaşlar cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.. Sorunu çözdük. Nasıl çözdüğümüze gelince; ilk mesajımda yazdığım gibi cihazdan daha çok performans alabilmek için sistemi sata portundan taktıdığımız SSD disk üzerine kurmuştuk. Bir sürü deneme yanılma yöntemini uyguladıktan sonra, aşağıda resimde gördüğünüz ayar işleminden sonra sistem inanılmaz bir hızda açılıyor. Beklenen performansını veriyor, diğer bir deyişle hakkını verdi. Cihazın bios ayarlarında sata ayarlarında "Enable SATA AHCI Support" ve "Drive Write Cache" seçeneklerini uyguladıktan sonra gayet hızlı bir şekilde açılmaya başladı. Benim gibi bu tarz bir sorun yaşayan arkadaşlar olursa umarım onlara yardımcı olur.

serkan
 

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/02/2013 12:58
Murat Koseoglu
(@muratkoseoglu)
Üye

Geri bildiriminiz için teşekkürler

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/02/2013 00:13
Paylaş: