Forum

Windows 2000 server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2000 server dc saat sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
407 Görüntüleme
(@ZekiCanOZOKTAS)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar bugün başıma gelen ve beni saatlerce oyalayan bir sorunum var. windows 2000 serverım var ve bu server file server görevi yapmakta. windows 2003 sbs işletim sistemine sahip bir server ım daha var ve buda anlaşılacağı üzere domain controller + mail server. şimdi sorunum şu dc makinesinin saatine baktığımızda hiçbir problem yok fakat buna bağlı client veya server grubumda aynı domainde olan herhangi bir pc olması yeterli yerel tarih ve saati yaklaşık 1 güne yakın bir süre değiştiriyor. eğer bu saati clientta değiştirirsem server dosya erişimlerini kaybediyorum bir nevi domain kopuyor daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan var mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

 
Gönderildi : 22/01/2013 22:41

(@fikribulent)
Gönderiler: 52
Trusted Member
 

Zeki Can Bey,


Gördüğünüz saat DC'nin saatinden farklı olabilir. Nasıl olabilir şöyle eğer PC'lerinizin time zone ayarları DC'nin ayarlarından farklı ise saatler birbirlerinden farklıdır. Dolayısıyla siz bence PC'lerinizin ve DC'nizin time zone ayarlarını kontrol edin. Zaten aksi takdirde domaine üye makinalarda kimlik doğrulama problemleri yaşardın.

 
Gönderildi : 23/01/2013 16:23

(@ZekiCanOZOKTAS)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Fikri bey,

Sorunum çözüldü. DC makinenin saat ayarlarında problem varmış birazcık daha araştırdım ve bu sabah çözdüm. Registry ayarlarından birkaç kayıt silip düzelttim. Yinede teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 23/01/2013 18:24

Paylaş: