Forum

Operation Master ch...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Operation Master change hatası (Backup domain makinasında)

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,049 Görüntüleme
(@OZGURSENTURK)
Gönderiler: 102
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

1 tane domain ve diğer 2 makinanda backup olarak çalışmakta.Backup olan makinanda operation master değiştirmeye çalıştıgımda  aşagıdaki hatayı almaktayım.Bu hatayı nasıl düzeltebilirim 

 

The current domain controller is the operations master. To transfer the operations master role to another computer, you must first connect to it. 

 
Gönderildi : 24/12/2012 16:20

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,

Mevcut Active Directory konsolundan baglandiginiz domain controller zaten o operations master rolun sahibi oldugu icin bu uyariyi veriyor. Oncelikle rolu transfer edeceginiz DC'ye baglanmaniz gerekir. Bunun icin de domain uzerinde sag tus Connect To Domain COntroller ile rolu transfer etmek isteginiz domain controller baglanin. Sonra tekrar operations master tiklayinca artik ust taraftaki kutucukta su anda rolun sahibi olan DC adini alt taraftaki metin kutusunda da rolu transfer etmek icin COnnect oldugunuz DC adini goreceksiniz. Rolu transfer etmek icin Change butonuna tıklayip gelen uyariyi da Yes ile onaylayarak transfer etmis olursunuz. Tabii bunu tum roller icin yapacaksaniz PDC, RID ve Infrastructure tablarindan ayri ayri yapmaniz gerekecektir. 

 

Bilginize,

Mesut ALADAĞ.

 

 
Gönderildi : 24/12/2012 16:30

Paylaş: