Forum

Windows Time Server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Time Server senkronizasyon farkı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,242 Görüntüleme
(@sinancakmakcilar)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

2 farklı şehirde sunucularımız mevcut sunucuları birbirleri arasında DB üzerinden data transfer etmektedir  saat, dakika  senkronu  2 sunucunun aynı olmalı. sunucula da time zonları aynı  GMT+02:00 Athens, Bucharest ( Automatically adjust clock for daylight saving time seçili  )olarak ayarlı fakat her senkronizasyon sonrasında  2 sunucu arasındaki dakika değişmekte 10 ile 15 dk arasında fark oluşmakta bu da db üzerinde çok büyük sıkıntılar yaşatmakta. yapılmış ayarlara bakılırsa 2 sunucunda zamanları aynı olması gerekiyor fakat her senkronizasyon sonrasın da dakika farklılıkları oluşuyor bunun nedeni nedir ?   araştırdım fakat pek iç açıcı bir şey bulamadım  sorunu çözmek için bios time a göre ayarlamak yeterli olur mu ? ama bunu yapmak istemiyorum internet NTP sunucularına senkron olsun istiyorum 

 

şimdiden teşekkürler 

 
Gönderildi : 18/12/2012 14:06

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Her iki sunucuyu bir kez senkronize ettikten sonra güncellemeleri kapatmayı deneyin. Belli bir süre gözlemledikten sonra sorunun bilgisayardan mı saat sunuculardan mı kaynaklandığını kolayca tespit edersin.

Genelde saat ayarı düzgün olmayan bilgisayarlarda güncellemeyi denerken time.windows.com sunucusunun bugüne kadar adam akıllı çalıştığına tanık olmadım, sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir. Çünkü az önce denediğimde her zaman ki gibi hata oluştu falan filan. Öte yandan time.nist.gov sunucusu zamanı tam olarak ayarladı ancak bir kaç dakika sonra tekrardan güncellemeye çalıştığımda oda hata vermeye başladı. 

 
Gönderildi : 18/12/2012 20:21

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

sunucularınızdan biri veya ikisi de sanal sunucular ise böyle bir durumla karşılaşma ihtimaliniz var.

http://support.microsoft.com/kb/816042  makalesindeki fix it ile external bir ntp sunucudan senkronizasyon yapılmasını sağlayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/12/2012 04:19

(@sinancakmakcilar)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

sunuculardan birinde time servisi suspended oluyor gibi servislerde windows time servisine baktığımda start gözüküyor fakat  date and time setting  kısmında  internet time tabına gelip change settings dediğimde change menüsü gelmiyor time servisi restart ettiğimde internet time change menüsü geliyor 

 
Gönderildi : 20/12/2012 18:19

Paylaş: