Forum

Remote Desktop Cano...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Remote Desktop Canon MF5980 Printer Sorunu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,384 Görüntüleme
(@ErginUZUNDURUKAN)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


Grubumuz bünyesinde server 2003 var. Bu server sistemine Mersin ofisimizde kullanılan XP kurulu bilgisayar ile uzak masaüstü programı ile (RDP) bağlantı yapılarak merkezdeki 2003 server sistemi aracılığı ile bir yazılım kullanılmaktadır. Mersin ofisimizde Canon MF5980 Çok fonksiyonlu laser fotokopi cihazı var. Mersinde lokalde iken print etmekte sorun yok. Ancak bu model yazıcıyı uzak masaüstü sistemde kullanamıyoruz. Yani normalde hp1020 yazıcı bağlı iken uzak masaüstüne bağlandığımda hp 1020 den çıktı alıyordum. Canon yazıcıdan yani fotokopiden uzak masa üstü bunu görmediği için ki paylaşıma bile açık olduğu halde hem bu canon yazıcıyı görmüyor hemde görmediği için çıktı  alamıyorum. Normal oki321 yazıda özel bir sistem yani evrim programında beyanname dökmek için XP kurulu mersindeki pcden beyanname dökmek için bu yazıcıya musadil xp deki yazıcılar listesinden Soysal (Generic text/only) yazıcı seçtiğimde beyanname dökebiliyorum.


Soru şu; Canon MF5980 yazıcıdan mersindeki ofisim uzak masaüstü aracılığı ile hangi muadil drive kurayım ki çıktı alabileyim.Yazıcım mersinde server 2003 istanbulda. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 14/11/2012 01:37

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

ARADA VPN var mı ?


var ise hiç redirect ile uğraşma


terminal servera tanıt printerı port olarak tcp seç devam et.


 

 
Gönderildi : 14/11/2012 12:04

(@EyupKaynak)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Yapınızda VPN var ise Client yazıcıyı paylaşıma acıp sonra baglanacağı serverda oturum acıp yazıcılardan yazıcı ekle sonra network yazıcı client gösterip çıktı alabilirsiniz.Bende aynı marka model yazıcı var ben bu şekilde çıktı alıyorum sorunsuz 

 
Gönderildi : 14/11/2012 13:17

(@ErginUZUNDURUKAN)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Eyüp bey Erol bey merhaba, vpn özellikli watchguard xtm330 var ama onda sorun yaşadığım için uzak ofislere kuramadım. Yoksa lokalde iken remote yaptığımda yazıcıyı zaten paylaştrıp çıktı alabiliyorum. Ama aynı lokalde olmadıkları için bu sorunu yaşıyorum. Hani dedim bu cihazıma uygun driver olurda kurarım diye yazdım bakalım başka çözüm olmazsa vpn sistemini ne yapıp yapıp kuracağım. Teşekkürler arkadaşlar.

 
Gönderildi : 14/11/2012 19:10

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

 vpn ile  6 farklı networkteki printerları remote desktop ile sıkıntısız kullanıyorum.


ve alırken kesinlikle ya paralel port yada network printer kullanıyorum.


2003 için http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5640


toolu var bir defasında redirect olayayan yazıcılar için kullandım ve döküm aldım


ve sanırım bana printer driver ı sec ve kullan gibi bir seçenek vermişti. ama herdefasında böle yapmak mı negerekmişti o yüzden arkadaşımıda vpn yönlendirdim.


zaten şubeli bir yapın var vpn kullanmalısın bence.


dener misin ?


sektörden customs biri ile tanışmak ii oldu.


 


 

 
Gönderildi : 14/11/2012 19:50

(@ErginUZUNDURUKAN)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

VPN kurdum evde çalışmaları için 5 kullanıcıma ama bunlardan 2 kullanıcımda vpn yapamıyorlar bozuldu yani kurduğum bilgisayarlarda. Mersin ofisimede vpn kurayım diyorum demesinede oda bağlantı yapamazsa o ayrı bir sorun olur. Bu watchguard canımı sıktı zaten. Lisans yenilemesi geldiğinde başka cihaz alacağım vpn yazılımı bile çöküyorsa işimiz var demektir. Neyse bakacağız çaresine bir şekilde olmadı başka yazılımlar ile VPN kurulumu yapmaya çalısırım sanırım vpn yapan yazılımlar vardır.

 
Gönderildi : 15/11/2012 20:07

Paylaş: