Forum

remote desktop soru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

remote desktop sorunu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
(@SECKiNALTIN)
Gönderiler: 28
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar

server 2003 standart edition bilgisaara kendi ağımızdaki bilgisayarlardan uzak bağlantı yapabiliorum local ıp sini yazarak hiçbir sıkıntı olmuor. dısarıdan uzak bağlatıda yapılabilior ancak belli bir süre sora kopuor kullanıcılar. tekrar bağlanamıyolar taki ben server ı yeniden baslatana kadar. firewall yada modemle ilgili bi sıkıntı olmadığını düşünüorum çünkü sadece server ı yeniden baslatmam yeterli oluyor kullaıcıların dısarıdan tekrar bağlanabilmesi için. bu kullanıcıların bağlantısı kopmasına rağmen ben aynı ağdaki bir bilgisayardan local ip i yazarak bağlanabiliorum ama. arastırma yaptım ama bole bi sorun bildirmiş bi konu bulamadım maalesef

 
Gönderildi : 08/11/2012 20:48

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

serverin servislerinden firewall servisinin stop mu ? eğer değilse stop ederek test edebilirmisiniz

 
Gönderildi : 09/11/2012 02:28

(@SECKiNALTIN)
Gönderiler: 28
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

stop ladım tekrar test ettim ancak bi değişiklik olmadı yine bağlanamıyorum

 
Gönderildi : 11/11/2012 03:31

(@serkanvargel)
Gönderiler: 181
Estimable Member
 

Merhaba;

 

Peki böyle bir durumda modem ve firewall u kapatıp açtınız mı? bizimde bir müşterimizde başımıza geldi aynı sizin söylediğiniz gibi . modemi değiştirdik düzeldi. sanırım içerideki internet kullanımı çok yoğun olduğu için modem bir süre sonra böyle saçmalıklar yapıyor.

 

teşekkürler

 

 
Gönderildi : 11/11/2012 17:03

(@SECKiNALTIN)
Gönderiler: 28
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Serkan Bey ;

öncelikle cevabınız için tşk ederim. evt bir defasında bunu denedim yine bağlantı sağlayamadım. daha sonra bir defa daha remote yapamadığında uzak kullanıcılar tekrar yeniden baslattım firewallı o zaman bağlantı sağlayabildiler. ama daha sonraki remote sorununda sadece server ı yeniden başlatmam yeterli oldu. bundan dolayı firewall yada modemle ilgisi olmıyacağını düşünmekteyim. cok fazla kullanıcımızda yok. yoğun bi internet trafiği mevcut değil. dısarıdan gelecek olan bağlantıyı firewall yada modem engeller diye düşünüyorum ama server ı yeniden baslatmam yeterli oluyor.  

 
Gönderildi : 11/11/2012 23:16

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

microsoft network monitor yada wireshark la bağlantının nerede tokatlandığını gözlemleyebilirsiniz. uzak bağlantı yapılabilmesi için gerekli şeyler sabit ip verilmesi o ip ye modem üzerinden windows üzerindeki ilgili port açılması bu default 3389 dur. birde bilgisayar üzerinde uzak masaüstü tabının etkin kılınarak hangi kullanıcıların bağlanması gerektiğini seçmektir. eğer bağlantı engelleniyorsa bir yerlerde firewall vardır..

 
Gönderildi : 12/11/2012 11:11

Paylaş: