Forum

Windows Server 2003...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2003 NTFS izinleri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
324 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;


 Paylaşım izinleriyle ilgili bir sıkıntı yaşamaktayım. Çözüme ulaştıramadım, problemlerle karşılaşıyorum. Yapmak istediğim aşağıdaki şekildedir.


 


Bir ORTAK paylaşım dosyamız var. Bu dosyanın altında FİNANS,MUHASEBE,SATIS klosörleri bulunmaktadır. Bu klosörlerin altında'da klosorler bulunmaktadır.


 Ben ORTAK klosorüne herkes girmesini ( read,write ) girmesini istiyorum. Ama FİNANS'ta ve Finans'ın alt klosoründe izin degisikliği yapmak istiyorum. FİNANS klosörüne girecek olan kullanıcılara Yetki veriyorum, diğer kullanıcılara Deny veriyorum. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Ama Finans klosürünün altındaki klosorler'de de izin degisikliği yapmam gerekiyor. Örneğin, Finans 1 klosrü var bu klosöre sadece Ahmet,Mehmet okuyacak Zeki herşey yapabilecke.

Finans2 klosünü Ahmet,Zeki okuyacak Mehmet herşey yapabilecek...


Benim gittiğim yol ;

Paylaşım'a açtıktan sonra Ortak Klosörüne Full Everyone yetki veriyorum. Sonra klosorler'de kısıtlama yapıyorum. Tüm izinleri yapılandırıyorum. Ama Salt okunur problemiyle karşılaşıyorum ve bazı verdiğimy etkiler geçerli olmuyor.

Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

 
Gönderildi : 05/11/2012 16:55

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Ortak klasörün paylaşım izinlerinde authenticated users a full izin verin security izinlerinde ise advanced de creator owner a subfolders and files only olarak full kontrol verin. finans klasörünün security izinlerine geldiğinizde administrator hariç herkezi kaldırın sonra advanced sekmesinden finans gurubunu seçerek yada kime izin vermek istiyorsanız onu seçin ve tis folders, sub folders and files only seçeneğini seçerek full kontrol verebilirsiniz.

 deny leri kaldırın.

 

 
Gönderildi : 05/11/2012 19:28

Paylaş: