Forum

2008 Easy Print Hak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2008 Easy Print Hakkında (Yazma İzni ile ilgili)

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
349 Görüntüleme
(@OsmanOzkan)
Gönderiler: 30
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 Öncelikle eski konuları takip ettim fakat tam olarak istediğim cevaba ulaşamadım. 2008 Terminal serverda Client üzerinde bağlı olan yazıcıdan çıktı alamıyoruz. Eski sunucumuzun kurulumu aşamasında bir dosyaya yazma izni verince problem giderilmişti ama şuan o kısmı hatırlamıyorum.

Çok net olmadıysa tane tane uzatarak anlatayım, 2008 Terminal Sunucu Kullanıyoruz. Kullanıcılar uzak masaüstü ile bağlanıyor ve çalışıyorlar. Bir tane nokta vuruşlu fatura yazıcımız var ve o yazıcıya çıktı gönderemiyoruz. Remote Desktopta herhangi bir hata gelmiyor, Client üzerinde de bir hata gelmiyor, yazıcıdan çıktı da gelmiyor. (log kaydı da göremiyorum, yada bulamıyor da olabilirim)

Client PC Windows XP SP3, Net Framework 3,5 (4'ü de yükledim daha sonra), Bilgisayarın güncellemeleri tamamen yapılmış, RDP 7 (yada 6.1 diye geçiyor sanırım) o da tamam.

Eski sunucumuzdan aynı yazıcıdan çıktı alabiliyoruz, ama yeni sunucudan alamıyoruz. Eski sunucumuzu o zaman ayarlarken, kurlumu yapan arkadaş, users grubuna bir dosyaya özellikle yazma izni vermişti. Açıklaması da uzak yazdırma işleminde problem çıkmaz demişti. O kısmı hatırlamıyorum işte, nereye yazma izni vermiştik. Buna benzer bir deneyime sahip bir arkadaşımız varsa yardımlarını bekliyorum. Forumdaki konularda anlatılanların hemen hepsini zaten denedim. Ya biryeri atlıyorum yada yanlış yapıyorum.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 31/05/2012 14:17

(@mehmetparlakyigit)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Merhaba benim yapım içerisinde ki kullanıcılarda Hp yazıcılar var bilmiyorum ne kadar işine yarar ama genede biraz bahsedeyim. İlk önce yazıcının yüklü olduğu bilgisayardan mevcut yazıcıyı açarak paylaşıma açıyorum. Sonrasında kullanıcı ekle bölümüne geliyorum buradan da domain içerisinde olan bir kullanıcıyı ekliyorum ve hemen altına izinler düşüyor. Onlarıda ful işaretledikten sonra (izinleri verilmekte) diğer client bilgisayara giderek yazıcı ekle ağ yolunu yazarak yazıcıyı ekliyorum en azından belki fikir olur. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 31/05/2012 17:53

(@OsmanOzkan)
Gönderiler: 30
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim,

Bahsettiğiniz şeyi kendi ağımda kullanıyorum, sizin dediğiniz gibi kullanıcı eklemeden çalışıyor, böyle bir ihtiyaç hissetmedim şimdiye kadar fakat bu bilgiyide aklımın bir kenarına yazıyorum, ileride gerek olabilir 🙂

benim bahsettiğim uzak masaüstü olduğu için, bizim ağımızdan farklı, başka şehirdeki bir sunucuya dış ip ile bağlanıyoruz, clientin varsayılan yazıcısı terminal sunucu üzerinde yönlendirmeli yazıcı olarak gözüküyor. Yazdırmayan sistem bu. Ana yazıcıları port yönlendirme ile hallediyorum fakat fatura yazıcısı eski olduğu için easy print kullanmak durumunda kalıyorum.

 
Gönderildi : 31/05/2012 19:11

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
 

Merhabalar,


Yapımda 2008R2 var. Tiger Kurulu, Localde 18 uzakta ise 12 kullanıcım var.Sistemde DC kurulu ve Tiger serverım DC ye admin hesabıyla üye ve uzak kullanıcılar bağlantı yaptığı her yerde bilgisayarlarında hangi yazıcı yüklü ise otomatik geliyor ve çıktılarını alıyorlar.


 Bunun için:


Terminal hizmetleri rolünü, XPS yazdırma sunucusu özelliğini ve Net framework 3.5 yüklemeli ve Uzak kullanıcılar için bir OU oluştur. Bu OU için GPO ayarlarını yap.


Not: Bahsettiğin gibi client bilgisayarlarda  Net framework 3.5 yüklü olmalı ve güncellemesi yapılmalı.

 
Gönderildi : 01/06/2012 16:46

Paylaş: